Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

1
Gros și cremos, risotto este un fel de mâncare tradițională din nordul Italiei simplu de preparat și care se potrivește perfect ca prânz sau cină ușoară. Dacă îți place să gătești încearcă rețeta noastră de: Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată. 

Ingrediente:

  • 150 g Gorgonzola dulce
  • 350 g orez Arborio
  • 1 ceapă roșie
  • 1 pahar de vin roșu
  • 30 g unt
  • 60 g Parmigiano Reggiano
  • 2 linguri de zahăr
  • 1 l de supă de legume
  • ulei de măsline extra virgin
  • sare și piper.

 Mod de preparare:

⇥ Într-o cratiță prăjiți orezul cu o lingură de ulei, timp de 2-3 minute, până când este translucid. Adăugați vinul și lăsați să fiarbă la foc mic câteva minute. Adăugați un polonic de supă de legume fierbinte și lăsați orezul să-l absoarbă complet. Continuați să gătiți orezul, adăugând câte un polonic de supă pe măsură ce lichidul este absorbit.
⇥ Între timp, într-o tigaie neaderentă, sotați jumătate din unt cu ceapa feliată și, de îndată ce devine ușor maro, adăugați zahărul și caramelizați la foc mare. Adaugă ceapa caramelizată peste orez când este gătit trei sferturi. Când este gata, opriți focul și adăugați bucățile de Gorgonzola, untul rămas și Parmigiano Reggiano. Lăsați să se liniștească câteva minute și apoi serviți.
Asocierea cu vinurile dulci este, de asemenea, recomandată: Muscat passito sau Marsala vergine (care este o bună alegere pentru deserturi); Gambellara Recioto și Ramandolo sunt, de asemenea, variante excelente.

un comentariu

  1. […] Gros și cremos, risotto este un fel de mâncare tradițională din nordul Italiei simplu de preparat și care se potrivește perfect ca prânz sau cină ușoară. Dacă îți place să gătești încearcă rețeta noastră de: Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată.  Ingrediente: 150 g… Cititi mai multe aici: Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here