S-a lansat Planting Puzzle- Prima platformă digitală dedicată proiectelor de grădină

1
garden

  Într-o lume în care tehnologia avansează pe repede înainte și ne permite să simplificăm procese, apare Plantingpuzzle.com – primul magazin online de proiecte modulare de grădini, din lume.  

Plantingpuzzle.com este un magazine online destinat amenajărilor de grădină lansat de către Bianca Dobrescu, web designer cu background în jurnalism economic, și Alexandru Pripiș, de profesie arhitect peisagist. Cei doi au creat o platformă digitală dedicată proiectelor modulare de grădini, în urma unei investiții de aproximativ 20.000 de euro, din surse proprii.

„Românii sunt în general amatori ai bricolajului, iar ideea de a face cu mâna ta că ieși mai ieftin, este adesea întâlnită. Prin urmare, Planting Puzzle corespunde întocmai acestui obicei, iar clienții își pot construi, de acum, singuri amenajarea de grădină achiziționând proiectele noastre, având în continuare opțiunea de a apela, totuși la serviciile unei firme specializate. Practic, noi oferim un serviciu online de proiectare pentru grădini, bazat pe un sistem modular de plante, simplu de folosit și susținut de o documentație folositoare astfel încât nu vei avea cum să dai greș”, susține Bianca Dobrescu, cofondator al proiectului.

Planting Puzzle este o soluție pentru persoanele care doresc să-și construiască o grădină frumoasă, la prețuri accesibile, într-un timp foarte scurt și fără să aibă nevoie de vreo documentare aprofundată.

Proiectele de grădini sunt în general scumpe fiindcă dezvoltarea lor durează mult. Folosirea mai multor software-uri în paralel, migala de a așeza fiecare plantă în parte la locul ei și cunoștințele necesare pentru crearea unei compoziții echilibrate sunt doar câteva dintre aspectele. Mai precis, în scenariul unei grădini medii cu suprafață de 400 mp poți amenaja cu șase proiecte modulare pe care să le multiplici (în diferite poziții) la un preț mediu total de 470 de euro, în timp ce pentru un proiect unicat pe piața de acum, un specialist poate taxa cu circa 800-900 de euro, pe aceeași suprafață și cu aceeași documentație oferită. Iar timpul face diferența majoră, în contextul în care pe Planting Puzzle ai proiectul la o distanță de câteva click-uri, în timp ce un proiect unicat se dezvoltă în aproximativ patru săptămâni.

Momentan, în magazin 40% dintre module au prețurile sub 50 de euro, 25% au prețuri cuprinse între 50 și 100 de euro, în timp ce 34% depășesc 100 de euro.

CITEŞTE ŞI Idei de mese de cafea realizate din trunchi de copac

Planting Puzzle este un serviciu atât pentru clienții privați, dar și pentru firmele de construcții, arhitectură sau design. „Atunci când am început lucrul la platformă, am avut în minte și firmele de proiectare conexe sau de construcții. Dacă ești arhitect și clientul pentru care faci proiectul de casă își dorește și amenajarea grădinii, nu mai ai nevoie de personal specializat. Trebuie doar să intri pe site, iar în câteva minute poți avea mai multe variante de grădină pentru a le prezenta clientului tău, iar costurile se reduc considerabil”, punctează Bianca Dobrescu.

Amenajările de grădini pot fi comandate din magazinul digital plantingpuzzle.com de pe telefon, tabletă, PC sau laptop, în câteva minute. Contravaloarea acestora se poate achita din browser, prin card de credit/PayPal sau prin transfer bancar direct. Momentan toate proiectele din magazin sunt potrivite climei din țara noastră, însă pe viitor cei doi antreprenori și-au propus să diversifice.

 

 

 

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here