Şase trucuri să-i înveţi pe cei mici să împartă camera

0

Micile apartamete nu ne permit atât de mult spaţiu pe cât ne-am dori. Spaţiul devine şi mai mic pentru cei care au doi copii sau mai mulţi, care trebuie să împartă aceeaşi cameră. Iată şase trucuri să-i înveţi pe cei mici să împartă camera.

În primul rând, este important ca fiecare copil să aibă acces la intimitate, dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să stea singur în cameră. Copiii îţi pot găsi un refugiu într-un fort improvizat, într-o ascunzătoare sau chiar într-un cort amplasat în cameră.

Şase trucuri să-i înveţi pe cei mici să împartă camera
Şase trucuri să-i înveţi pe cei mici să împartă camera

În al doilea rând, împărţirea camerei cu un frate sau o soră aducă mari beneficii. Când copiii sunt mici, aceşti au un plus de confort ştiind că mai este o persoană care doarme în aceeaşi cameră cu ei. Iar pe măsură ce cresc, dacă sunt de vârste apropiate, atunci se va lega o prietenie între ei, cu discuţii seara înainte de culcare. Faptul că trebuie să împartă camera cu cineva îi învaţă pe copii să dezvolte abilităţi importante, precum responsabilitatea menţinerii curăţeniei, împărţirea lucururilor şi folosirea spaţiului în mod egal şi eficient.

Şase trucuri să-i înveţi pe cei mici să împartă camera

Setează o atmosferă de culcare

Acest lucur se aplică oricărei camere pentru copii, dar în special este important să le atragi atenţia că este ora de culcare, mai ales atunci când ai mai mulţi copii.  Foloseşte-te de draperiile de la ferestre şi închide uşa.

Şase trucuri să-i înveţi pe cei mici să împartă camera
Şase trucuri să-i înveţi pe cei mici să împartă camera

Respectă programul

Regularitatea este cheia atunci când trebuie să-i pui pe cei mici la somn în acelaşi spaţiu. Chiar dacă programul este stabilit pentru o anumită oră, iar cel mare va mai chicoti, într-un final acesta va adormi.

Pune copilul la somn în altă cameră

Pentru a evita strigătele din miez de noapte care ar putea să-i trezească pe ceilalţi fraţi, culcă-l pe cel mic într-un pătuţ la tine în cameră. Apoi, după ce a adormit, îl poţi muta în camera lui.

Unele sunete sunt inevitabile

Copiii care împart aceeaşi cameră vor face zgomot. Au nevoie să li se amintească să nu se prostească şi să stea în pat.

Somnul e diferit de la persoană la persoană

Oricât de strict aderă copiii la un program de somn, acesta este diferit. Dacă ai probleme, adoarme copii în încăperi separate.

Cumpără mobila potrivită

Dacă ştii că cei mici vor împărţi camera pentru mult timp, atunci investeşte în mobilier potrivit, cu spaţii de depozitare. Încearcă să menţii camera pentru dormit, pe cât posibil. Acest lucru va face ca încăperea să nu pară aglomerată.

 

 

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here