Scapă de electrizarea părului cu un truc rapid. Folia de aluminiu are efecte uimitoare

1

Când vine vorba de îngrijirea părului, există câteva trucuri esențiale pe care orice femeie ar trebui să le cunoască. Unul dintre acestea este utilizarea foliei de aluminiu pentru a combate electrizarea părului. Acest truc simplu și accesibil te ajută să menții părul suplu și textura mătăsoasă, oferindu-ți astfel un aspect îngrijit și plin de vitalitate.

Cum faci părul să nu se mai electrizeze, cu folie de aluminiu

Folia de aluminiu, cunoscută și sub numele de staniol, este un element de bază în orice gospodărie, fiind adesea folosit în bucătărie pentru gătit sau pentru ambalarea și depozitarea alimentelor. Cu toate acestea, utilitatea sa nu se oprește aici, ci poate fi extinsă și în domeniul îngrijirii părului. Pe lângă utilizarea în saloanele de înfrumusețare pentru vopsirea părului, folia de aluminiu poate fi de ajutor și în lupta împotriva părului electrizat, oferindu-ți un aspect mai îngrijit și mai frumos al părului tău.

Părul devine electrizat în principal din cauza contactului cu obiecte care acumulează încărcătură electrică, cum ar fi perii, pieptene, aparatele de coafat sau chiar anumite textile. Cu cât interacționăm mai mult cu părul, cu atât acesta va fi mai predispus la electrificare.

Pentru a elimina acea încărcătură electrică care determină părul să arate ciufulit și să nu se așeze cum ne dorim, putem folosi o simplă bucată de folie de aluminiu. Tot ce trebuie să facem este să trecem cu acea bucată de staniol peste întregul păr pentru a neutraliza încărcătura electrică. Astfel, firele de păr se vor netezi și vor recăpăta o textură moale.

Descoperă și: Apă de cuișoare pentru păr: ce beneficii are și cum se utilizează

De ce să clătești părul cu oțet de mere

Un alt truc care face diferența în ceea ce privește îngrijirea părului presupune să folosești oțet de mere diluat în apă, la clătirea finală. Acest pas este esențial pentru a echilibra pH-ul scalpului și pentru a închide cuticula firului de păr. Poți folosi amestecul de apă și oțet de mere pe post de balsam, după ce ai clătit șamponul din păr.

Pentru a beneficia de proprietățile revitalizante ale oțetului de mere pentru păr, poți încerca următorul truc: adaugă câteva linguri de oțet de mere într-o sticlă cu apă, apoi toarnă amestecul pe cap și masează ușor scalpul timp de câteva minute. După aceasta, clătește părul cu apă călduță. O altă metodă eficientă este să folosești un amestec de oțet de mere diluat cu apă pus într-o sticlă cu pulverizator și să aplici direct pe părul semi-uscat, înainte de a-l coafa.

Această metodă ajută la prevenirea încrețirii părului, în special în timpul procesului de îndreptare, și contribuie la menținerea aspectului aranjat al părului fără a fi nevoie să folosești fixativ sau alte produse de styling care pot încărca firul de păr.

Sursa: ego.ro

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here