Se apropie Crăciunul: alegeţi un decor cu drapaje elegante

0

Este bine de ştiut că aducerea în context de perdele, draperii şi materiale textile este cea mai rapidă şi eficientă variantă de a schimba designul unei încăperi şi de a imprima un aer fresh, fără ca acest lucru să implice deranj şi cheltuieli mari.

Pentru a fi de succes, alegerea perdelelor, draperiilor şi materialelor textile potrivite trebuie să ţină seamă de mai multe criterii. În primul rând de stilul amenajării dar şi personalitatea locatarilor, trebuie să pună în valoarea frumusețea spațiului și personalitatea membrilor familiei. La rândul său, este necesar ca perdeaua să se armonizeze cu camera în sine, cu personalitatea proprietarului, dar și cu elementele din jur și cu lumina naturală a soarelui. Astfel, trebuie luat în calcul nu numai stilul amenajării ci şi alte elemente, ca mobilierul, tablourile şi corpurile de iluminat din preajma ferestrei, covorul, luminozitatea, poziţionarea încăperii faţă de punctele cardinal şi, nu în ultimă instanţă, sezonul în care sunt utilizate.

Tips&Tricks cu Anamaria Ştefan Georgescu, fondator al reţelei Sophia Home Decoration

Alegerea perdelei este o întreagă filosofie, iar astfel puteţi face dintr-un simplu apartament un loc pe care să îl poți numi din tot sufletul ACASĂ. Trebuie să ştiţi că, având o perdea de mătase și o draperie din catifea antichizată se poate obține un super efect, acestea putând fi integrate ușor în diverse modele de design interior. Sfaurile şi recomandările unui designer, architect sau decorator, pot fi decisive. Pentru realizarea unui décor cu care să întâmpini sărbătorile de iarnă, ne-am adresat unui specialist, Anamaria Ştefan Georgescu, General Manager Sophia, e-mail: anamaria@sophia-concept.com; www.sophia-romania.ro care ne-a oferit mai multe idei  şi trucuri pentru alegerea optimă a materialelor textile, perdelelor şi draperiilor pentru sezonul toamnă-iarnă.

Dacă pentru sezonul cald sunt recomandate perdelele fluide şi colorate exuberant, pentru toamnă-iarnă, cei care îşi decorează sau renovează locuinţa pot apela la colecţiile dedicate acestui anotimp de la Sophia, în care predomină materialele grele, la modă fiind mătasea şi catifeaua. Ţesăturile pot fi diversificate, cu jocuri de culori, extravagante, luxoase şi în ediţii limitate, un adevărat statement artistic. Ele încălzesc decorul, aducând o notă de stabilitate şi pot fi în acord cu decoraţiile de sărbători de iarnă care se apropie şi solicită rafinament şi eleganţă.

Recomandarea este pentru materiale textile plăcute la atingere, cele din țesături mătăsoase sunt tipuri de materiale care se pot combina atât în decorul modern, cât și în decorul clasic  Tendinţa actuală în designul de interior nu este spre un stil anume ci pentru  realizarea de combinaţii reuşite de diverse elemente, acestea luând naştere din materiale şi texturi îndrăzneţe.

Citește și Cum alegi perdelele și draperiile potrivite

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here