Se construiește cea mai înaltă clădire din România

2

În prezent, cea mai înaltă clădire din România, cu o înălțime de 137 de metri, este turnul de brouri Sky Tower din București. Aceasta va fi detronată de o altă clădire, la care lucrările de construcție deja au început. Și nu se ridică în București. CasoTeca îți spune unde se construiește cea mai înaltă clădire din România.

Unde se construiește cea mai înaltă clădire din România

Cea mai înaltă clădire din România nu se construiește la București, așa cum poate v-ați fi aștepat. Ea va fi ridicată la Timișoara, în cadrul unui proiect gigant, numit Openville, și care este dezvoltat de compania Iulius. Cu o înălţime de 155 de metri şi 27 de etaje, United Business Center 0 (UBC 0) va fi cea mai înaltă clădire de birouri din România.

Proiectul Openville se construieşte, în prezent, în proximitatea Iulius Mall Timişoara.

Se construiește cea mai înaltă clădire din România
Se construiește cea mai înaltă clădire din România

Lucrările la UBC 0 au început cu organizarea de şantier, iar prima etapă de construcţie va consta în consolidarea terenului, cu peste 280 de piloţi foraţi. Termenul estimat de livrare pe piaţă pentru UBC 0 este ultimul trimestru din 2019.

Fațadă integral din sticlă

Clădirea va avea o suprafaţă construită de peste 74.900 mp şi va îmbina spaţiile moderne de birouri cu cele de retail. Demisolul şi parterul vor fi dedicate magazinelor şi restaurantelor tematice. La primul etaj se vor regăsi săli pentru conferinţe şi evenimente. Spaţiile de birouri vor avea o suprafaţă totală de 52.000 mp închiriabili.

Suprafeţe generoase pe fiecare nivel, cu spaţii fără coloane interioare, vin cu un grad sporit de lumină naturală. Acestea vor avea dotări şi tehnologii ultramoderne şi soluţii eficiente din punct de vedere energetic sunt câteva dintre caracteristicile noii clădiri.

În plus, turnul va oferi o panoramă spectaculoasă asupra oraşului din orice unghi, datorită faţadei care va fi integral din sticlă. Cei care vor lucra aici vor avea acces direct la magazinele şi serviciile din Iulius Mall Timişoara.

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here