Cum să îți transformi balconul într-un spațiu perfect pentru relaxare

2

Atunci când ne ocupăm de amenajarea locuinței, balconul este trecut cu vederea, de foarte multe ori, dar cu puțină imaginație și atenție, acesta se poate transforma foarte ușor într-un spațiu perfect pentru petrecerea timpului liber, în armonie cu restul casei.

 

Aceia dintre noi care locuiesc la bloc știu că balconul are un dublu rol – spațiu de depozitare, dar și spațiu de relaxare -, mai ales că viața și agitația de la oraș ne pot face să ne simțim izolați de natură.

Nu toate apartamentele au, însă, balcoane spațioase, iar pentru ca un balcon compact să pară mai mare, poți achiziționa mobilier pliabil, care este flexibil și ușor de mutat, spre exemplu.

Dacă balconul tău este unul deschis, îngust și lung, o altă soluție ar fi să îl amenajezi plecând de la estetica unei cafenele. O amenajare de acest tip nu necesită o investiție mare, pentru că ai avea nevoie doar de o placă rabatabilă (montată pe post de bar) și de câteva scaune înalte.

Mai poți monta și câteva rafturi, pentru plante sau alte decorațiuni care să completeze designul. Trebuie, însă, să ai grijă atunci când alegi aceste obiecte, întrucât ele vor fi expuse, constant, condițiilor atmosferice, și este important ca materialele din care sunt confecționate să fie unele rezistente în timp.

Dacă ai un balcon ceva mai lat, însă, poți alege câteva scaune joase și o măsuță de cafea, de exemplu. Nici pentru asta nu ai nevoie de foarte mulți bani, pentru că nu trebuie, neapărat, să mergi la cumpărături, ci ai putea aduce din piesele de mobilier pe care le ai în casă, deja, dar nu le folosești atât de des.

 

 

Dacă balconul apartamentului tău este închis, trebuie să știi că ai libertatea de a alege orice tip de material pentru mobilier, deoarece nu va fi supus intemperiilor, singura ta grijă fiind ca amenajarea acestui spațiu să fie în armonie cu restul casei și să îndeplinească funcționalitățile pe care tu le vrei. Astfel, el poate fi amenajat, și ca spațiu pentru relaxare, și ca un birou, dar și ca o mini grădină.

Dacă ultima variantă te tentează cel mai tare, îți spunem că ar trebui să încerci să faci loc cât mai multor plante. Alege ghivece cu diferite modele, dimensiuni și culori, pe care să le așezi pe rafturi sau, dacă ai suficient spațiu și ești pasionat de grădinărit, cumpără plante înalte și agățătoare. Balconul tău va fi mai verde, iar tu te vei bucura de un cadru dinamic, dar totuși relaxant.

 

 

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here