Semnele bune pentru un an de excepție în afacerile cu plută

0

Anul 2024 este un an aniversar pentru CORKLINE, businessul care mizează pe plută și aduce pe piața românească o mare diversitate de produse. Compania împlinește 15 ani de existență și primele luni arată că va avea un an excepțional și din punct de vedere al vânzărilor. Pentru a se asigura că va îndeplini toate așteptările, compania și-a a extins spațiul de prezentare din București, își modernizează instrumentele on-line de promovare și deschide două noi canale de marketing și vânzare. „Din punct de vedere economic,  anul 2024 va fi marcat într-o oarecare măsură de modificările fiscale din 2023, precum și de cele patru runde de alegeri. Sunt optimist însă că piața materialelor de decor va reuși să se mențină și chiar să înregistreze ușoare creșteri”, spune Dorin Rotaru, fondatorul CORKLINE.

Anul trecut a fost unul „cheie” pentru CORKLINE. Pe de o parte, 2023 a fost marcat de inflația globală, dar pentru CORKLINE provocarea a fost și mai mare având în vedere că 2022 a fost un an secetos pentru plantațiile de stejari de plută, ceea ce a făcut ca volumele de materie primă disponibilă pentru producția din 2023 să fie mult mai mici. În același timp, atât prețul materiei prime, cât UN AN DE EXCEPȚIE ÎN și prețurile produselor din plută „au explodat”. 

Peste Linia de Plutire

Cu toate că în anul 2023 multe afaceri din domeniul pardoselilor au înregistrat scăderi ale vânzărilor, CORKLINE a reușit să înregistreze chiar o ușoară creștere. „În anii 2022 și 2023 am lucrat intens la diversificarea gamei de produse, am pus bazele unor noi colaborări, fapt care ne-a ajutat să menținem trendul ascendent al volumului vânzărilor companiei. Ca noutăți în gama noastră de produse pentru anul 2023 am putea enumera parchetul din lemn stratificat de la Wicanders, Germania,  parchetul premium din SPC de la Nomad Flo, Polonia, mocheta din fibră împletită de Vinil, parchetul din SPC și LVT de la OneFlor, Belgia, o structură revoluționară hibridă de parchet din fibră naturală reciclată de lemn și furnir din lemn natural de la Parky, Belgia, și  un concept unic de parchet din lemn 100% customizabil de la Cabbani, Franța”, adaugă Rotaru.

Anul 2024 a fost marcat de lansarea unui concept nou de pardoseli din plută de către gigantul Amorim Cork Flooring, cu brandul Wicanders Wise. Noutatea constă în dezvoltarea unui strat rigid intermediar BIO din plută, reziduuri de trestie de zahăr și alte materiale naturale, cu un conținut de 95% de materiale regenerabile. Acest tip de pardoseală pășește într-un nou nivel de sustenabilitate în domeniu, fiind cel mai verde și cel mai sustenabil parchet care ar putea exista. În plus, Amorim a dezvoltat o tehnologie revoluționară de print digital pe plută care redă într-o manieră ultra-realistă decorurile de lemn și piatră, cu textura reliefată 3D.

Strict din punctul de vedere al materialelor de construcții și de decorațiuni, tendințele firești ale momentului sunt de a utiliza tot mai mult materiale naturale, prietenoase cu mediul, reciclabile și regenerabile. Asta și din cauza (sau poate datorită?) legislației naționale, dar și a normelor europene, care devin tot mai stricte. Se observă însă și că oamenii conștientizează efectele nocive ale materialelor sintetice și se îndreaptă tot mai mult spre materiale mai prietenoase cu sănătatea și mediul înconjurător.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here