Sfaturi despre îngrijirea bărbii. Cum trebuie să își îngrijească bărbații părul facial

0

Unii bărbați preferă să nu se radă în fiecare zi, fie din comoditate, fie pentru că consideră că este mai șic, dar este important să nu cadă în extrema opusă, lăsând o barbă stufoasă. Studiile au arătat că femeilor le par mai atrăgători bărbații cu o barbă neglijentă, nerasă timp de o zi, două sau chiar mai multe.

Totuși, acest aspect necesită o abordare atentă; neglijența în aparență este studiată în profunzime în oglinda maeștrilor seducției. Conform revistei Men’s Health, sfaturile de mai jos, care oferă idei atât despre cum să ai o barbă distinctivă, cât și despre cum să o îngrijești, pot fi de ajutor.

Sfaturi despre îngrijirea bărbii

Atunci când îți aranjezi barba, trebuie să iei în considerare câteva aspecte importante, cum ar fi vârsta, forma feței, mediul profesional etc., fără a te limita totuși la un anumit stil. Este esențial să ții cont că o barbă elegantă nu ar trebui să depășească câțiva centimetri, deoarece scopul este să arăți matur și masculin.

Există mulți bărbați care se prezintă bine cu o barbă neglijată de câteva zile, iar pentru a obține acest aspect, trebuie să o întreții aproape zilnic sau la cel mult două zile, în funcție de viteza de creștere a părului.

1. Sincronizarea perfectă există

Cea mai simplă modalitate de a-ți menține barba într-o formă impecabilă este să nu lași să treacă mai mult timp decât este necesar. În timp, vei observa ritmul de creștere al părului și vei ști când este momentul potrivit să tai excesul, astfel încât să te poți bucura de un aspect îngrijit.

2. Exfoliază cu grijă

Elimină celulele moarte și nedorite folosind un exfoliant de înaltă calitate. Pielea suferă în mod deosebit în etapele incipiente de creștere a bărbii, dar chiar și cei cu experiență în îngrijirea acesteia ar trebui să acorde atenție acestui pas. Cu toate acestea, este important să nu exagerezi și să nu exfoliezi fața de mai mult de două ori pe săptămână.

3. Folosește șampon și balsam

Deshidratarea părului poate cauza mâncărime pe față, iar pentru a preveni acest lucru, încearcă să îți stabilești o rutină riguroasă. Utilizează șampon și aplică balsam pentru a menține barba hidratată.

Descoperă și: Trei etape esențiale de îngrijire a tenului la bărbați, pe care le poți face acasă

4. Tunde pe uscat

Evită să tunzi barba când este umedă, deoarece există riscul să o deteriorezi. Firele de păr umede sunt mai greu de tăiat, iar tentația de a tăia mai mult decât este necesar este mai mare. Este recomandat să aștepți ca firele de păr să se usuce complet, deoarece atunci devin mai ușor de gestionat și este momentul optim pentru a le tăia.

5. Stilizează cu ceară

Când vrei să ai o îngrijire mai atentă și mai detaliată, folosește ceară. Aplică o cantitate moderată de produs, începând cu puțin și adăugând mai mult dacă este necesar. Este important să încălzești produsul între palme înainte de aplicare, acest lucru îți va face munca de două ori mai ușoară.

6. Piaptănă

Este mai bine să renunți decât să porți o barbă neîngrijită și încurcată. Este extrem de simplu să obții un aspect neatrăgător dacă nu îți piepteni barba în fiecare dimineață. Investește într-un pieptene de calitate și ai realizat deja jumătate din treabă.

7. Conturează

Barba, un element esențial, dar unde începe și unde se termină? Fii atent la detalii. Pur și simplu pentru că ai o barbă nu înseamnă că nu mai ai nevoie de mașina de tuns pentru totdeauna. Există fire de păr care încă nu au ce să caute pe fața ta, deci asigură-te că îți menții conturul îngrijit.

8. Adaptează după forma feței

Este esențial să-ți placă, dar și să-ți vină bine. Ia în considerare forma feței tale atunci când alegi stilul bărbii. Nu există un model universal care să se potrivească tuturor, așa că o vizită la un specialist nu ar strica, din când în când.

9. Hidratează-te

Pielea feței poate deveni extrem de uscată atunci când porți barbă. Acest lucru se întâmplă deoarece părul atrage umezeala din piele, facilitând evaporarea acesteia. Ia o cantitate mică de cremă pe vârful degetelor și hidratează pielea feței.

10. Poartă cu mândrie

Nu există nimic mai atrăgător decât o barbă îngrijită și sănătoasă. Obținerea unui rezultat ca acesta nu este ușoară, iar dacă ai reușit să ajungi până aici, merită să te bucuri și să îți arăți mândria ori de câte ori ai ocazia.

Sursa: barber.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here