Sfaturi Feng Shui pentru decorarea camerei copilului

1

Folosind principiile Feng Shui pentru amenajarea camerei celui mic vei face mai mai mult decât să aranjezi frumos lucrurile în încăpere. CasoTeca îţi prezintă sfaturi Feng Shui pentru decorarea camerei copilului.

Culori

Compune o armonie de culori Feng Shui în nuanţe pale. Priveşte dincolo de tradiționalul roz sau albastru și alege culorile care îţi plac foarte mult şi care crezi că e calmează, nu doar pe tine, dar şi pe cel mic. Combină culori armonioase, cum ar fi albul cu bej, sau verde cu albastru. Evită culorile prea puternice, care sunt stimulative și mai potrivite pentru sălile de joacă. Evită contrastul prea mare, cum ar fi cu o temă dominantă în alb şi negru.

Sfaturi Feng Shui pentru decorarea camerei copilului
Sfaturi Feng Shui pentru decorarea camerei copilului

Lumina

Amplasează în camera copilului mai multe surse de lumină pentru a fi utilizate în momente diferite din zi și noapte. Acestea vor contribui la o energie echilibrată Feng Shui. Perdelele moi, naturale, sunt ideale pentru a filtra lumina directă a soarelui în timp ce lăsăm razele  să strălucească. Încearcă să păstrezi niveluri echilibrate de lumină în orice moment al zilei.

Amplasarea patului

Amplasează patul copilului departe de ușă și redu numărul de aparate electrice care se află apropierea patului. Regulile Feng Shui pentru un amplasarea patului adulţilor se aplică și pentru patul unui copil. Evită plasarea pătuțului prea aproape de ușă sau direct în linie cu aceasta. În mod ideal, poziționează patul cu capul spre un perete solid, astfel încât lungimea patului să fie perpendiculară pe perete. Nu așeza patul în mijlocul camerei fără sprijin sau sub fereastră.

Sfaturi Feng Shui pentru decorarea camerei copilului
Sfaturi Feng Shui pentru decorarea camerei copilului

Materiale naturale

Foloseşte materiale naturale ori de câte ori este posibil pentru patul copilului și perdelele pentru copii, pardoseli, covoare, mobilier și jucării. Alegeți lemnul în loc de plastic. Alte opțiuni bune pentru materialele naturale includ bumbacul, mătasea și bambusul.

Imagini şi decoraţiuni

Accesoriile, decoraţiunile și imaginile care descriu natura sunt ideale pentru camera copilului. Alege cu atenție motivele animalelor și evită imaginile animalelor agresive, feroce sau prădătoare, chiar și atunci când acestea sunt versiuni drăguțe sau desene animate. De asemenea, evită desenele cu puncte ascuțite. Mobilierul și alte decorațiuni în cameră ar trebui să aibă puține sau deloc margini ascuțite și colțuri. Dacă aceste colțuri sau punctele sunt inevitabile, îndepărtează-le de pat.

Sfaturi Feng Shui pentru decorarea camerei copilului
Sfaturi Feng Shui pentru decorarea camerei copilului

Ai încredere în simţurile tale

Când vine vorba de o cameră a copilului cu Feng Shui bun, lasă-te  ghidat/ă de simțurile tale. Gândeşte-te la camera celui mic ca la un refugiu special pentru relaxare. Tratează simțul mirosului copilului cu respect. Deschide zilnic ferestrele pentru o bună ventilare. Dacă doreşti, adăugă uleiuri esențiale blânde, cum ar fi cel de musetelul, trandafir, vanilie sau levănţică. Suntem cu toții sensibili la energia din jurul nostru și acest lucru este cel mai adevărat pentru copii, care simt totul. Bunul Feng Shui se simte întotdeauna bine. Ai  încredere în răspunsurile corpului tău la deciziile pe care le faci în camera copilului.

Sursa text: The Spurce 

 

 

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here