Ce plante înfloresc tot anul, află cât de ușor sunt de întreținut și de ce trebuie să le ai în casă

1

Când ne gândim să ne decorăm casa sau grădina, vrem să alegem cele mai frumoase plante. Cu toate acestea, deseori ne confruntăm cu dilema de a alege plante care să înflorească pe tot parcursul anului, indiferent de sezonul în care ne aflăm. Astfel, în cele ce urmează, vom prezeta 5 plante care vă vor bucura cu flori în fiecare sezon, indiferent de vremea de afară.

Cinci plante care înfloresc tot anul

Căutăm mereu modalități de a aduce frumusețe și culoare în spațiul nostru, fie că este vorba de interiorul casei sau de grădină. Cu toate acestea, deseori ne confruntăm cu provocarea de a găsi plante care să înflorească în mod constant pe tot parcursul anului.

În acest articol, vă vom prezenta cinci plante care vor aduce un strop de culoare în fiecare sezon, indiferent dacă este primăvară, vară, toamnă sau iarnă.

Care sunt plantele care își păstrează frumusețea pe tot parcursul anului

Specialiștii în domeniul plantelor le grupează adesea în funcție de cerințele lor specifice: unele au nevoie de o udare frecventă, altele prosperă în soare puternic, iar câteva necesită tipuri speciale de îngrășăminte.

Cu toate acestea, există plante care își etalează frumusețea înflorind pe tot parcursul anului, indiferent de sezon. În cele ce urmează, vom dezvălui cinci exemplare care se încadrează în această categorie, și vă vom oferi informații utile despre cum să le îngrijiți pentru a vă bucura de florile lor pe tot parcursul anului.

Violeta africană

Această plantă este renumită pentru eleganța sa, ceea ce a propulsat-o în topul preferințelor în ceea ce privește decorarea locuințelor. De asemenea, specialiștii recomandă udarea acesteia de trei ori pe săptămână în sezonul cald și o dată la două săptămâni în timpul iernii. Indiferent de anotimp, această plantă va înflori fără nicio problemă.

Lavandă

Celebră pentru culoarea sa mov extrem de frumoasă, este o plantă care înflorește de-a lungul întregului an. Avantajul acesteia este că mirosul său plăcut se va răspândi în fiecare colț al locuinței tale fără a necesita eforturi suplimentare.

Descoperă și: Plante care te scapă de mucegaiul din casă. Aceste plante luptă cu igrasia

Alte plante care își păstrează florile indiferent de sezon

Begonia

Florile sale frumoase se potrivesc perfect cu orice decor interior. Un truc recomandat de experți este să plasezi această plantă într-un loc cu suficientă lumină și să o uzi de aproximativ trei ori pe săptămână în timpul verii și o dată la 10 zile în timpul iernii. Un alt sfat util este să așezi o farfurie cu apă sub ghiveci pentru a-i menține nivelul de umiditate.

Verbenă

Reprezintă plantă ideală pentru cei care doresc să aibă plante de casă, dar nu sunt experimentați în îngrijirea lor, deoarece nu este foarte pretențioasă. Pentru a o face să înflorească continuu, trebuie doar să o plasezi într-un loc luminos, evitând expunerea directă la soare în timpul zilei.

Geranium

Acesta este apreciat pentru varietatea de culori a florilor sale. Îngrijirea acestor plante este destul de simplă, în timpul verii, trebuie udate zilnic, iar în timpul iernii o dată la trei zile.

Sursa: ego.ro 

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here