Sfaturi pentru amenajarea unui spațiu mic

1

O adevărată bătaie de cap pentru unii sau o mare provocare de design pentru alții, amenajarea unui spațiu mic este un proces complex și dificil deopotrivă care necesită timp, efort și o doză bună de sfaturi și trucuri. În continuare, am adunat câteva sfaturi pentru a te ajuta să îți faci o idee mai clară cu privire la amenajarea apartamentului tău de mici dimensiuni.

Crearea perspectivei în spațiile mici

Lasă să intre mai multă lumină în încăpere pentru a crea senzația de spațiu. Corpurile de iluminat alese cu grijă și așezate strategic creează senzația de spațiu, prin intermediul luminii pe care o generează. Astfel, dacă în locuința ta există încăperi mici reorganizează iluminatul interior.

Alege corpuri de iluminat care măresc vizual spațiul dintr-o încăpere

Corpuri de iluminat suspendate în toată zona de living, spoturi în bucătărie pentru a ilumina chiuveta și blatul de lucru, lămpi pe perete pentru a crea o atmosferă mai caldă seara, lămpi mici în zona de lectură, ai o mulțime de opțiuni la dispoziție. Mai mult, poți apela la finisaje interior București pentru cele mai bune sfaturi.

Adoptă culori deschise într-un spațiu mic, dar nu numai

Capabile să mărească vizual o încăpere, culorile deschise sunt ideale într-un spațiu mic. Albul ar trebui să fie în prim plan conform specialiștilor. Dar și alte culori precum crem, albastru deschis, verde deschis, acestea sunt doar câteva sugestii pentru a face o încăpere să pară mai spațioasă.

Nu trebuie să combini mai mult de trei culori

În egală măsură și mobilierul ales ar trebui să fie de culoare mai deschisă. Dacă apelezi la servicii de finisaje de interior vei avea parte de un spațiu mic optimizat.

Optează pentru oglinzi pentru a crea senzația de spațiu mai mare

Oglinzile sunt ideale pentru a crea iluziile optice dorite, mai ales atunci când vine vorba de spații mai mici. Oglinzile se pot monta acolo unde se reflectă lumina naturală.

Oglinzile se armonizează cel mai bine cu restul mobilierului din locuință și conferă eleganță spațiului decorat. Atunci când vine vorba de finisaje interior, oglinzile sunt o idee bună.

Delimitează spațiul cu culoare

Nu tocmai am spus că ar trebui să mergem pe culori deschise? Ba da, am spus. Dar, în unele cazuri, de exemplu într-o garsonieră în care dormitorul, bucătăria și camera de zi se află în aceeași încăpere, poate fi ingenios să zugrăvești o zonă în culori pentru a o identifica clar. De asemenea, puteți picta o secțiune de perete într-o culoare puternică pentru a accentua perspectiva camerei și a crea iluzia de adâncime.

Separă spațiile cu ajutorul unui perete despărțitor

Atunci când locuiești într-o garsonieră sau într-un apartament mai mic cel mai bine este să delimitezi spațiile astfel încât să poată fi adaptate fiecărei activități în parte. Cea mai bună soluție în acest caz este peretele despărțitor.

Mobila multifuncțională

Mizează pe mobila multifuncțională. Spre exemplu, în bucătărie poți opta pentru o masă pliabilă care, odată pliată, se integrează perfect într-un spațiu mic. Tot în bucătărie se poate opta pentru module all in one. Precum electrocasnice inteligente care combină plita și mașina de spălat vase.

Scopul este acela de a spori funcționalitatea și de a optimiza spațiul. Specialiștii recomandă evitarea mobilierului masiv dacă apartamentul este mai mic și optarea pentru mobilier pe colț sau pentru mobilier în format mini, ușor de mutat și îndepărtat atunci când este nevoie.

Mobilierul multifuncțional este ideal pentru un spațiu mic deoarece economisește spațiu și poate îndeplini mai multe funcții. Cele mai populare și mai căutate piese de mobilier multifuncțional sunt mesele pliante sau extensibile, fotoliile și canapelele.

Formele compacte și designul simplu fac ca acest tip de mobilier să fie ușor de dispus în funcție de gusturi și de spațiu. Reconfigurarea încăperii este ușoară atunci când vine vorba de mobilierul multifuncțional.

Sperăm că toate aceste idei de amenajare a unui spațiu mic te vor inspira, îți vor fi de folos pentru a face cele mai bune alegeri atunci când decorezi.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here