Sfaturi pentru stimularea sistemului imunitar și combaterea bolilor

1

Un sistem imunitar puternic te va proteja împotriva microorganismelor care provoacă boli. Pe de altă parte, un sistem imunitar slab te va face mai susceptibil la infecții și boli. Recuperarea va dura și mai mult timp. Menținerea unui stil de viață sănătos și menținerea unei igiene corecte sunt cele mai bune metode de a-ți stimula sistemul imunitar. Ți-am pregătit câțiva pași simpli pe care ar trebui să-i urmezi în fiecare zi pentru a-ți întări sistemul imunitar.

Adaugă proteine slabe la fiecare masă

Proteina este unul dintre nutrienții care preiau conducerea în apărarea corpului împotriva bacteriilor, virusurilor și a altor germeni. Anticorpii care ajută la combaterea bolilor sunt făcuți din proteine. De asemenea, alimentele bogate în proteine conțin alți nutrienți care stimulează imunitatea. Aceste două motive sunt suficiente pentru a explica de ce ar trebui să adaugi proteine slabe în dieta ta. Sursele bune de proteine includ nuci, fasole, soia și fructe de mare.

Consumă din plin de fructe și legume

Fructele și legumele deosebit de bogate în vitaminele A, C și E îți pot face sistemul imunitar fericit. Vitamina A ajută celulele albe din sânge să combată infecțiile, precum și să regleze sistemul imunitar. Iar Vitamina C poate ajuta la îmbunătățirea absorbției fierului din alimentele pe bază de plante și poate ajuta sistemul imunitar să se protejeze de boli. Vitamina E poate combate gripa și infecțiile respiratorii superioare.

Fă o plimbare de 30 de minute în fiecare zi

Exercițiile fizice ajută la accelerarea mișcării anticorpilor și a globulelor albe din sânge prin corp, care la rândul său ajută la detectarea mai rapidă a bolilor. În plus, punerea în mișcare a circulației poate declanșa, de asemenea, eliberarea de hormoni care alertează celulele imune în privința agenților patogeni intruși.

Limitează consumul de alcool

Consumul excesiv de alcool poate suprima sistemul imunitar. Studiile au arătat că un consum excesiv de alcool poate provoca leziuni ale celulelor sistemului imunitar, numite celule dendritice, care ajută la distrugerea microbilor invadatori. Deteriorarea acestor celule ți-ar putea crește vulnerabilitatea la virusul gripal și la gripă. Poate duce chiar la infecții care pot pune viața în pericol.

Renunță la fumat

Utilizarea tutunului poate slăbi sistemul imunitar și poate crește riscul de bronșită și pneumonie.

Dormi suficient, gestionează stresul

Privarea de somn și un nivel mult prea ridicat de stres pot crește cortizolul hormonal, ceea ce îți poate suprima funcția imunitară.

Citește și Rețete naturiste care întăresc sistemul imunitar cu până la 90%

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here