De ce ar trebui să bei apă dimineața, imediat după trezire

0

Să îți începi ziua cu o ceașcă de cafea poate părea cea mai bună mișcare, însă specialiștii în sănătate spun că apa este de fapt alegerea corectă.

După ore bune petrecute fără a lua măcar o înghițitură, un pahar cu apă ca prim lucru făcut în fiecare dimineață poate hidrata organismul, ajutând în același timp digestia și metabolismul.

Apa este „lichidul standard de aur pentru organism”, a declarat Angela Lemond, purtător de cuvânt al Academiei de Nutriție și Dietetică pentru USA TODAY în 2017. „Consumul zilnic de apă potabilă este vital pentru ca organismul să funcționeze corect”.

Conform Clinicii Mayo, nu există o recomandare unică care să se potrivească tuturor, în ceea ce privește cantitatea zilnică necesară de apă, dar să îți începi ziua cu apă poate avea numeroase beneficii.

Ne trezim deshidratați. Apa hidratează

Peste noapte, corpul poate deveni relativ deshidratat, spune dr. Maria Peña, care este specializată în medicina obezității la Muntele Sinai din New York.

„Ceea ce mulți oameni fac primul lucru dimineața este să ia o ceașcă de cafea”, a spus Peña. Dar apa este un mod mai eficient de hidratare. „Când primești o ceașcă de cafea, ia și o sticlă cu apă”, a adăugat ea.

Citește și Cum recunoști fructele și legumele cu adevărat sănătoase

Lemond a întărit afirmația: „Corpurile noastre sunt destul de uscate când ne trezim dimineața”, a spus ea.

În plus, rehidratarea la prima oră a dimineții ajută la construirea unui obicei sănătos și poate construi o rutină care să le permită oamenilor să consume suficientă apă pentru întreaga zi, spune Peña.

Apa ajută la digestie și elimină toxinele

Consumul de apă nu provoacă o ardere considerabilă a caloriilor, dar „se asigură că metabolismul tău funcționează optim”, a spus Alissa Rumsey, dietetician înregistrat la Academia de Nutriție și Dietetică, în USA 2017 TODAY în 2017.

„Prin hidratarea intensă, scapi de bacteriile rele din sistemul tău și permiți bacteriilor bune din intestinul tău să crească”, a mai spus Peña.

Citește și Trucuri decorative și soluții de depozitare pentru holuri mici și înguste

A spus că, prin consumul de apă, o persoană va urina mai mult și va avea mai multe mișcări intestinale, care este modul natural de curăța toxinele din sistem

O hidratare corectă are și alte beneficii: păstrează pielea tânără și articulațiile lubrifiate, spune Peña. În plus, apa potabilă poate ajuta la atenuarea oboselii, adesea resimțită dimineața, a spus ea.

Apa te face să te simți mai plin

Setea poate fi confundată cu foamea și asta poate duce la consumul excesiv de mâncare, spune Peña. Apa potabilă poate preveni asta, a mai spus Rumsey.

Apa potabilă nu te va face să crești în greutate, spune Peña. „Corpurile
noastre se autoreglează”.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here