10 trucuri pentru decorarea livingului cu un buget redus

2

Livingul este locul în care ne retragem la finalul zilei, unde avem tendința de a ne distra și de cele mai multe ori în care ne simțim cel mai bine să fim noi înșine. Deci, în mod natural, dorim ca acesta să arate cât mai bine. Chiar dacă bugetul tău este restrâns, nu trebuie să rămâi la decorul plictisitor, mai ales atunci când te poți inspira din aceste idei pe care ți le prezentăm în continuare.

Aranjează camera în jurul unui covor

Un covor geometric elegant nu trebuie să coste o avere, dar poate fi piesa care îmbină camera și creează sentimentul de design finisat. Aranjează piese de mobilier cheie în jurul său pentru un efect maxim, așa cum arată în poza de aici, cu puful, canapeaua și masa de cafea. Nu uita să adaugi o linie de perne umflate, pufoase – un truc ușor, care nu eșuează niciodată să facă livingul să pară cochet.

Când alegi un covor, gândește-te la dimensiunile camerei. Dacă pardoseala este prea mică, va părea că plutește în spațiu; dacă este prea mare, s-ar putea să nu funcționeze dacă dorești ca acesta să se așeze de-a lungul marginii canapelei sau să se mai vadă podeaua din lemn.

 

Decorează cu nuanțe mai închise

Aspectul de tip boutique-hotel se învârte în jurul unor nuanțe de perete bogate, dramatice, pentru un sentiment de confort și eleganță. Poți obține acest efect acasă, fără a cheltui o avere, deoarece multe mărci accesibile de vopsea produc vopsea mai închisă de o calitate decentă. Sau poți alege un design de tapet întunecat, cum este cel din imagine. Navy sau indigo este o alegere elegantă, sau ia în considerare vișiniu, gri ardezie sau chiar negru.

Puneți în evidență opțiunile de decorare întunecată, cu o serie de detalii strălucitoare, cum ar fi masa, lampa și lumina de                                                tavan văzută aici, pentru a completa senzația designerului.

Creează galerie de colț

Lucrările de artă nu trebuie să coste mult, dar aranjarea grupată a unor imprimeuri și tablouri te poate ajuta să oferi livingului o atmosferă de galerie de lux. Două ziduri adiacente de lucrări de artă aici creează un colț artistic care pune accentul pe mobilierul simplu.

Cumpără rame ieftine din lanțurile de magazine sau online. Creează o colecție de cărți poștale și imagini pe care le poți încadra. Și încearcă să combini grupuri de lucrări mai mici cu una sau două picturi în ulei sau acuarele mai mari, pentru o explozie de culoare înălțătoare.

Utilizează diferite texturi

Combină o varietate de materiale pentru un efect subtil, sofisticat, mai ales dacă urmezi o paletă neutră. Piele, metal, lână, stofă de lână țesută artizanal, catifea, covoare din bumbac țesute și bucăți din piele de oaie sunt alegeri inspirate.

Și nu uita să îți stilizezi măsuța de cafea. Nu trebuie să fii fancy – câteva vase frumoase din ceramică, cu butași de grădină sau plante în ghiveci pot face toată diferența.

Modifică aranjamentul

Nu este necesar să cheltuiești bani pentru a îmbunătăți aspectul livingului. Reorganizarea și prezentarea artistică a ceea ce deții deja poate ajuta la crearea unui sentiment elegant de ordine și spațiu.

În această cameră, un afișaj simetric de vaze și lămpi pe ambele părți ale șemineului conferă un sentiment sofisticat. În mod similar, canapelele flanchează măsuța de cafea pentru o atmosferă formală pentru saloane.

Adaugă culoare

Încorporarea culorii strălucitoare este poate cea mai simplă modalitate de a face o paletă neutră de sufragerie să se simtă mai puțin anostă și mai mult aranjată. Canapeaua verde strălucitor dă viață cu adevărat acestei încăperi, dar dacă nu dorești să te desfeți sau ai deja o canapea perfect funcțională și cu un design frumos, poți adăuga totuși culoare prin elemente mai mici, cu lămpi, perne, vaze, nuanțe și covoare.

Agață draperii lungi

Drapajele de pe podea evocă măreția hotelurilor de cinci stele și caselor impunătoare. Caută online companiile care pot face perdele la cerere, la un preț decent sau încearcă Ikea. Asortează-le cu un candelabru drăguț pentru a crea atmosfera de conac. Și îndrăznește să alegi un material cu model, așa cum este în imagine, pentru a oferi un efect captivant.

Integrează catifeaua

Catifeaua nu iese niciodată cu adevărat din trend și are o strălucire luxoasă care face o cameră să se simtă specială. Dacă nu-ți poți permite o canapea sau un fotoliu, atunci poți opta pentru o mulțime de perne din catifea, care vor adăuga o doză de farmec luxuriant în orice cameră. Alege o varietate de nuanțe asemănătoare bijuteriilor pentru a înviora o canapea simplă.

Aplică tapet decorativ

Un panou sau un perete de tapet decorativ este un truc minunat pentru a anima un living obișnuit. Există tone de imagini de fundal cu buget redus – comandă eșantioane înainte de a alege modelul, astfel încât să ai încredere în ceea ce privește finisajul, culorile și modelul. Un model geometric îndrăzneț ca cel din imagine oferă într-adevăr un design grandios într-un spațiu modest.

Scoate în evidență o piesă vintage

Încă este posibil să descoperi mobilier vintage frumos din epoca victoriană sau din prima jumătate a secolului XX la prețuri rezonabile dacă vei căuta pe internet sau în magazine second-hand. Poți folosi piesa de mobilier ca loc pentru prezentarea lămpilor și a fotografiilor, pentru a ajuta la crearea unui sentiment de calitate și tradiție.

 

Citește și 7 trucuri utile care te ajută să decorezi baia rapid și cu bani puțini

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here