STIHL a lansat trei noi modele de spălătoare cu presiune, dedicate curăţeniei de primăvară

0

Zăpada şi umezeala lunilor de iarnă duc la acumularea particulelor de praf din atmosferă, rezultând un strat de murdărie pe pereţii exteriori ai caselor şi pe aleile din curţi. Pentru îndepărtarea rapidă a acestei pelicule, STIHL a dezvoltat o grupă de spălătoare cu presiune, jetul puternic de apă spărgând rapid crusta de murdărie şi îndepărtând-o.

Compania germană STIHL a lansat trei noi modele de spălătoare cu presiune, destinate utilizatorilor privaţi cu aşteptări înalte în privinţa rezultatelor. Este vorba de spălătoarele cu presiune compacte STIHL RE 109, 119 şi 129 PLUS.

Noile modele au fost proiectate pentru a fi cât mai uşor de manevrat, fără să fie foarte pretenţioase când vine vorba de curăţare sau întreţinere. Carcasa este uşor de desfăcut, iar componentele sunt uşor de accesat. Inginerii de la STIHL au pus accent pe calitatea materialelor folosite, pentru ca spălătoarele să reziste mult în timp în condiţiile unei folosiri intensive. Toate cele trei modele beneficiază de pompe din aluminiu cu pistoane din oţel inoxidabil. Pompele au asigurate lubrifierea pe toată durata de viaţă a produselor.

Spălătoarele STHIL 109, 119 şi 129 au fost concepute pentru curăţenia din jurul casei şi din grădină, putând fi folosite şi pentru spălarea autovehiculelor. Modelul RE 109 are o presiune de lucru care poate ajunge până la 110 bari, cu un debit de apă de maximum 440 de litri pe oră. Modelul RE 119 atinge o presiune de 125 de bari, cu un debit de apă de maximum 500 de litri pe oră, în timp ce modelul RE 129 PLUS atinge o presiune de 135 de bari, cu un debit maxim de apă de 500 de litri pe oră.

Modelul RE 119 are o presiune de 125 de bari, în timp ce RE 129 PLUS are o presiune de 135 de bari
Modelul RE 119 are o presiune de 125 de bari, în timp ce RE 129 PLUS are o presiune de 135 de bari

Toate cele trei modele pot fi manevrate cu uşurinţă în jurul casei graţie mânerului telescopic. Modelele RE 119 şi RE 129 au roţi cu diametru mărit, de 25 de centimetri, pentru a putea fi manevrate cu uşurinţă pe un teren accidentat. Furtunul de înaltă presiune al modelelor RE 119 şi RE 129 este prevăzut cu inserţie metalică, pentru o mai mare durabilitate. Pentru modelul RE 129 inginerii de la STIHL au prevăzut şi un tambur rotativ pentru înfăşurarea furtunului.

Graţie lancei curbate, a periilor de curăţare şi a duzelor cu jet plat sau la 90 de grade se pot accesa inclusiv trepte sau acoperişuri.
Cu astfel de aparate, praful, noroiul sau chiar muşchiul depus pe ziduri sau alei pot fi îndepărtate relativ uşor, datorită presiunii şi debitului mare de apă. Pentru cazurile dificile, se recomandă adăugarea de detergenţi speciali pentru pietre, faţade, vehicule etc. STIHL pune la dispoziţie inclusiv nisip pentru sablare.

Despre compania STIHL

STIHL este o afacere de familie originară din Germania, fondată în 1926 de către Andreas STIHL. Veniturile grupului în 2013 au fost de 2,8 miliarde de euro, în creștere cu 1,4% față de 2012. STIHL numără peste 13.800 angajati, deţine 6 fabrici, 34 de centre naţionale de vânzare, fiind în contact cu 120 de importatori și având o prezență în 160 de ţări. STIHL România este o companie deţinută 100% de firma mamă şi a fost înfiinţată în 1997. În prezent STIHL România importă motounelte sub brandurile STIHL şi VIKING.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here