Zgârie-nor de locuințe. Cum a fost gândită viața în clădirea rezidențială de 80 de etaje

0

Un “zgârie-nor de locuințe” – o clădire rezidențială înaltă de 318 metri, cu 80 de etaje, a fost proiectată de firma briătanică de arhitectură Foster + Partners pentru orașul canadian Toronto, urmând să fie finalizată în 2018, dacă obține la timp aprobările necesare.

Dacă se va realiza, acest zgârie-nor de locuințe va deveni a doua cea mai înaltă clădire din Canada și cel mai înalt imobil rezidențial.

Clădirea este proiectată pentru a funcționa ca un oraș în oraș. Primele nouă etaje ale acestui zgârie-nor vor fi ocupate de magazine, cafenele și restaurante, restul etajelor urmând să fie ocupate de apartamente.

Pentru a face trecerea din zona de magazine și restaurante în cea de apartamente, locatarii vor lua liftul până la etajul 12, apoi vor traversa un pod de sticlă și vor intra în zona rezidențială.

La coborârea din bloc, locatarii vor putea ajunge cu liftul la o serie de scări rulante de tip expres, amplasate la etajul al doilea. Scările rulante îi vor duce direct în rețeaua subterană de magazine și pasaje din Toronto.

Acest sistem a fost gândit pentru a-i ajuta pe locatari să se deplaseze mai ușor prin oraș în lunile de iarnă grea din Canada. Teoretic, grație magazinelor de la primele etaje și a conexiunii cu rețeaua subterană de pasaje, un locatar al acestui zgârie-nor ar putea traversa o iarnă întreagă fără să iasă la aer liber, dacă nu își dorește acest lucru.

Denumit “The One”, acest zgârie-nor de 318 metri înălțime va avea fațada de sticlă peste care se va veni cu o plasă de bronz în model diamant, care va avea și rolul de a ascunde cât de cât aspectul inestetic al balcoanelor. Blocul va avea 560 de apartamente și 600 de locuri de parcare.

Randare computerizată a clădirii proiectate
Randare computerizată a clădirii proiectate

În prezent, arhitecții așteaptă aprobările municipalității din Toronto pentru a putea începe construcția.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here