Subton cald, rece sau neutru? Cum să îți aflii subtonul pielii

0

Să îți cunoști subtonul pielii te poate ajută să alegi îmbrăcămintea, makeup-ul și bijuteriile care să îți scoată în evidență trăsăturile. Culorile potrivit alense îți pot înfrumuseța și îmbunătății aspectul general al pielii sau outfit-ului.

Află în acest articol ce subton al pielii ai și ce culori ți se potrivesc în funcție de acest criteriu.

Testul foii de hârtie și încheieturii

Subtonul pielii este nuanța de bază, tonurile ce ies la suprafața pielii: rece, cald sau neutru

Un test comun pentru determinarea subtonului pielii este să te speli foarte bine pe față pentru a nu avea vreun produs aplicat, apoi să ieși în lumina naturală sau o cameră foarte bine luminată. Ține o foaie de hârtie lângă față și observă tentele de culoare de pe tenul tău.

Vezi și Piele uscată sau grasă? Iată cum îți dai seama ce tip de piele ai?

Venele de pe încheietura mâinii în lumina naturală sunt un foarte bun indicator al subtonului pielii tale. Dacă venele de sânge arată albastre sau mov ai un subton rece, iar dacă venele au o nuanță de verde cel mai probabil ai un subton cald. Dacă ai un subton neutru al pielii, cel mai probabil nu îți vei putea da seama clar ce culoare au venele încheieturii sau pot fii chiar combinații ale culorilor de mai sus.

Subtonul rece al pielii

Persoanele cu un subton rece al pielii au adesea o tentă roz sau albastră subtilă a pielii și adesea pot observa că bijuteriile argintii ies mult mai mult în evidență decât cele aurii.

Culorile cele mai potrivite acestui subton sunt verdele smarald, albastru safir și mov regal, de asemenea machiajul în nuanțe ce au la bază roz sau albastru completează perfect tenul.

Subtonul cald al pielii

Dacă ai un subton cald al pielii, este foarte probabil ca pielea ta să se bronzeze foarte frumos și să aibă o nuanță de galben sau auriu. 

Persoanele cu un subton cald ies în evidență prin culori naturale, precum portocaliu, galben, verde măsliniu sau marouri calde. Bijuteriile aurii evidențiază trăsăturile persoanelor cu subton cald, iar machiajul în nuanțe de piersică, coral, auriu sau marouri sunt cele mai recomandate de specialiști.

Subtonul neutru al pielii

Subtonul neutru al pielii este un mix al celor două de mai sus, însemnând că persoanele care se încadrează în această categorie pot purta o gamă largă de culori, cu atât mai mult pot combine bijuteriile aurii cu cele arginitii, pentru că ambele sunt complementare pielii.

Surse foto pinterest.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here