Te temi de inundații? Planurile pentru casa plutitoare sunt acum online

0

Casa plutitoare a fost proiectată de arhitecții britanici de la firma “Carl Turner” în contextul în care schimbarea climei aduce din ce în ce mai des inundații catastrofale în tot mai multe părți ale lumii.

Casa plutitoare este proiectată să se comporte ca o arcă (modelele mai complexe pot fi pilotate), să reziste la intemperii și să nu depindă de surse externe pentru electricitate și apă menajeră.

Mai mult, arhitecții de la Carl Turner au decis să facă gratuit publice planurile pentru casa plutitoare pe site-ul paperhouses.co, pentru toți cei care se gândesc că ar avea nevoie de o astfel de casă.

Casa plutitoare tipică are o bază de 20 de metri lungime și 7 metri lățime, făcută din beton flotabil. Există și varianta casei pe piloni, pentru zonele inundabile. Această casă nu plutește pe apă, așa că baza nu necesită beton flotabil, însă materialele folosite rezistă foarte bine la inundații.

Casa plutitoare are două etaje, dimensiunile interioare fiind de 14 metri lungime și 5 lățime. Pereții sunt realizați din scânduri laminate, cu un strat gros de izolație și ferestre din trei straturi.

Foto: paperhouses.co
Foto: paperhouses.co

Interiorul tipic al unei case plutitoare are un living, o bucătărie, două dormitoare, un birou și o baie.

Pe acoperișul casei este prevăzută o terasă care, în caz de potop, poate servi drept punte.

Foto: paperhouses.co
Foto: paperhouses.co

Casa este dotată cu panouri solare semitransparente cu o suprafață de 84 de metri pătrați, care acoperă o bună parte din pereții exteriori.
Potrivit arhitecților, aceste panouri asigură nevoile de electricitate ale întregii case.

Pe acoperiș va fi montat un bazin care să adune apa pluvială, aceasta urmând să servească drept apă menajeră.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here