Tendințe 2021, designerii au un singur cuvânt de ordine: confort

2

Locuințele fac parte din viața fiecărei persoane, doar că pandemia globală ne-a determinat să petrecem mai mult timp acasă decât de obicei. Criteriile esențiale în ceea ce privește decorare spațiului personal care se impun în anul 2021 sunt rezumate de designeri de top într-un singur cuvânt: confortul.

 

„Confortul sub toate formele, devine din ce în ce mai important”, spune Timothy Corrigan. „Importanța confortului, a sănătății și a sustenabilității va continua să fie o prioritate”, spune designerul de interior Sheila Bridges.

Ce înseamnă confortul din punctul de vedere al designerilor? Ar putea fi simplu rezumat în piese de mobilier sau pereți dominate de culori calde, neutre sau pentru cei ce preferă texturile și nuanțele pământii anul acesta se poartă jocul de colorit predominat de nuanțele castanii. Schemele de culori neutre sunt ideale pentru crearea unor medii intime și în același timp primitoare. Materialele naturale și organice pot fi o opțiune pentru a ne aminti de viața exterioară, creând interioare mixte cu natura.

 

 

Cine dorește o schimbare a coloritului pereților poate opta conform Sheliei Bridges pentru un tapet plin de viață, dar și pentru jocul de modele care vor continua să domine mai degrabă decât scheme subtile. Pentru cei mai curajoși care doresc să opteze pentru o nuanță stridentă, Leatrice Eiseman, director executiv al Pantone Color Institute ne sfătuiește să alegem galbenul, această culoare pare a fi câștigătoarea acestui an, care se combină perfect cu griul.

Experta declară că este o combinație inteligentă de culori care aduce mesajul de rezistență și fiabilitate, asociat cu bucuria zilei pline de soare.

Dacă nu ați găsit motivația pentru a face un pas în redecorarea căminului, timpul tot mai mult petrecut în casă este un impuls considerabil, însă cel mai important este să nu uităm să o facem astfel încât să ne fie confortabil și mai ales să se potrivească personalității.

Tapetul, mereu în tendințe. Avantaje, idei, sfaturi

sursa foto: https://pixabay.com

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here