Tendințe de design de interior pentru anul 2024. Ce se să alegi dacă vrei o schimbare anul acesta

1

În lumea efemeră a tendințelor, mobilierul are potențialul de a rezista mai multe generații sau chiar o viață întreagă. Masa de sufragerie moștenită de la bunica nu va ieși niciodată din modă, indiferent de tendințele actuale. Prin urmare, atunci când achiziționați piese noi de mobilier, este important să nu vă lăsați influențați de tendințele de design interior care vor dispărea rapid.

Tendințe de design de interior pentru anul 2024

Trucul constă în alegerea unui mobilier care să fie în concordanță cu tendințele de design actuale, dar suficient de atemporal pentru a rezista mai multor cicluri de tendințe. Spre deosebire de o pernă decorativă sau un accesoriu la modă, mobilierul este prea costisitor pentru a fi înlocuit după fiecare schimbare a trendurilor.

„Cei mai mulți dintre noi nu avem bugetul necesar pentru a ne transforma spațiile de locuit de la un an la altul. Dar, dacă veți avea o vedere mai largă asupra peisajului de design în continuă schimbare și încorporați doar anumite elemente în spațiul dumneavoastră, vă puteți menține proaspeți și actualizați fără a fi la modă”, spune designerul de interior Brad Ramsey.

În 2024, designerii prevăd că mobilierul va fi o alegere extrem de personală și ponderată, luând în considerare longevitatea în mai multe feluri. Astfel, achizițiile de mobilier din 2024 pot fi la modă și totuși să aibă potențialul de a fi lăsate moștenire, într-o bună zi, precum masa bunicii.

Descoperă și: LEMS lansează Dormitorul LOFT: Un simbol al eleganței și funcționalității în designul de interior

Mobilier personalizat

Apropiindu-ne de 2024, Ramsey dezvăluie că mobilierul este considerat tot mai mult o investiție pe termen lung. În loc să cumpere orice piesă din showroom și să devină nemulțumiți de ea după doar un an sau doi, oamenii prioritizează mobilierul personalizat care se potrivește mai bine aspectului casei lor, stilului de viață și gustului propriu.

„Dacă nu este o descoperire vintage, aș spune că o cumpărare impulsivă de mobilier imediat disponibil este depășită. Chiar și magazinele de mobilă se îndreaptă spre selecții personalizate. Prea multe achiziții impulsive înseamnă mult mobilier ieftin aruncat și risipit pentru că acesta nu își păstrează valoarea. Investiția în mobilier personalizat de calitate și piese vintage, în detrimentul pieselor la modă din magazinele de mobilă, este în trend pentru 2024.”,  adaugă designerul de interior Brad Ramsey.

Lemn închis la culoare

Designerul de interior Shelagh Conway prezice o schimbare în ceea ce privește nuanțele de lemn populare pentru mobilier în 2024. „Lemnul mai închis își face loc înapoi în casele noastre,” spune ea, menționând că nucul este una dintre esențele ei preferate pentru mobilier.

Maro în toate formele

Mobilierul de lemn în nuanțe de maro ciocolatiu nu este singura modalitate în care vom vedea această culoare în 2024, dezvăluie Ramsey. Mobilierul din lemn prețios, de culoare maro, va cuceri casele în 2024, la fel și tapițeria de culoare maro. „Vom fi înconjurați de maro în modurile cele mai bune în 2024,” spune el.

Tonalități de pământ

Maro nu este singura tonalitate de pământ în tendințe. Nuanțe de verde, gri, roșu atenuat și alte culori calde inspirate de natură vor atinge apogeul popularității în 2024. Aceasta înseamnă că mobilierul verde va rămâne la modă.

Tapițerie botanică

Luând și mai multe indicii de la natură, Curtis prevede un nou an floral. „O renaștere botanică va lua centrul scenei prin revigorarea imprimeurilor botanice, dând viață nouă tapițeriei și accentelor,” spune Curtis.

Mobilier eco-friendly

Designerii anticipază că 2024 va fi dominat de frumusețea naturală, o tendință care se extinde dincolo de influențele terestre și include impactul mobilierului, atât în interiorul, cât și în exteriorul locuințelor. Odată cu evoluția din 2023, sustenabilitatea rămâne un punct focal pentru acest an, conform lui Curtis. Proprietarii sunt tot mai interesați de proveniența pieselor de mobilier înainte de a le integra în spațiile lor și manifestă o preferință pentru materialele eco-friendly, cum ar fi bambusul.

Siluete curbe

Mobilierul cu forme curbe a fost în centrul atenției în 2023, iar experții prognozează că această tendință va continua să fie populară cel puțin încă un an. Conway explică că marginile rotunjite contribuie la estomparea aspectului rigid al pieselor mai structurate, aducând un echilibru în mobilier, cum ar fi scaunele de masă cu spătar rotund și bază dreaptă.

Depășirea limitelor

Se anticipă că vom vedea tot mai multe stiluri amestecate, iar combinația de forme, precum pătratelele și cercurile, va deveni tot mai comună. Este un moment în care creativitatea și individualitatea sunt încurajate în designul de interior, mai mult decât respectarea strictă a unui anumit stil tradițional.

Eclectic șlefuit

Ramsey observă că mixul de elemente vechi și noi va continua să fie o tendință dominantă în 2024. Eclecticul, cu accent pe colectare și nu pe aglomerare, este un aspect care câștigă tot mai mult popularitate. „Cred că vom continua să vedem o revenire la elementele de design din trecut.

Piese statement

Conway subliniază că mobilierul lipsit de originalitate nu va fi în tendință în 2024, observând o schimbare semnificativă în ultimele luni. „În 2023, am început să ne orientăm către piese mai artistice și mai remarcabile. După câțiva ani în care predominau stilurile mai minimaliste și luminoase, este o schimbare binevenită să adoptăm noile piese care ies în evidență.”

Țesături de performață

De-a lungul ultimilor ani, țesăturile de performanță au câștigat o popularitate considerabilă, însă Ramsey sugerează că această tendință încă nu și-a atins apogeul. Mai mult decât atât, el crede că țesăturile de performanță nu vor ieși niciodată din tendințe. „Prezic că vom vedea o creștere și mai mare în utilizarea țesăturilor de performanță. Acum, având capacitatea de a obține țesături care sunt potrivite atât pentru exterior, cât și pentru interior și care imită aspectul inului, catifelei și multe altele, consider că aceasta va rămâne o constantă în design.

Sursa: revistamobila.ro

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here