Tendințele Crăciunului 2023. Ce preparate și ce băuturi nu trebuie să lipsească de pe masă

1

Cu sărbătorile de iarnă la un pas distanță, trendurile Crăciunului pentru 2023 se conturează deja în lumea preparatelor și băuturilor festive. Chiar dacă aspecte precum inflația și costul vieții rămân subiecte sensibile, spiritul sărbătorilor pare să încurajeze cheltuielile pentru mesele și bucuria tradițiilor specifice Crăciunului.

Tendințele Crăciunului 2023

Conform datelor furnizate de Specialty Food, există semne de creștere a vânzărilor în această perioadă. Chiar dacă unii consumatori sunt mai precauți, odată cu apropierea Crăciunului, tendința este de a lăsa deoparte această prudență în favoarea bucuriei și a tradițiilor specifice sărbătorii.

În ceea ce privește preparatele, există o curiozitate crescută pentru aromele neconvenționale și condimentele noi în mâncărurile de Crăciun. Un studiu realizat de Censuswide pentru Wise arată că aproape 60% dintre persoane sunt deschise să experimenteze arome mai puțin tradiționale în preparatele festive.

Mai mult, oamenii devin din ce în ce mai conștienți de risipa alimentară și încearcă să utilizeze resturile în alte rețete, reducând astfel cantitatea de alimente aruncate.

Descoperă și: Transformarea mesei de Crăciun într-un spectacol vizual: 5 sugestii pentru un decor elegant

Preparatele clasice românești rămân în top

Cu toate acestea, tradițiile rămân puternice, iar preparatele clasice precum brânza, curcanul, porcul, murăturile, prăjiturile, cozonacul, torturile și dulciurile înregistrează în continuare vânzări record.

Restaurantele și bucătăriile sunt în toiul pregătirilor pentru a satisface cererile clienților, cu listele de comenzi deschise până în ultimul moment.

Prosecco și vinul roșu, băuturile preferate de Crăciun

În ceea ce privește băuturile, se pare că Prosecco și vinul câștigă teren în preferințele consumatorilor pentru masa de Crăciun din acest an.

Prosecco este văzut ca o alegere rafinată, potrivindu-se cu diverse preparate și oferind o experiență plăcută fără consecințe neplăcute a doua zi, atâta timp cât consumul rămâne moderat. Alături de Prosecco, vinul roșu, vinul alb, șampania și cocktailurile își păstrează locul în preferințele consumatorilor.

Astfel, Crăciunul din 2023 aduce o combinație interesantă între tradiție și explorare, atât în preparatele culinare cât și în alegerile de băuturi, oferind o diversitate de opțiuni pentru a celebra sărbătoarea într-un mod plin de savoare și bucurie.

Sursa: catine.ro

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here