Tipuri de covoare pentru o casă deosebită

1

Covoarele sunt un element important în decorul unei case. Ele nu doar adaugă o notă de confort și cald în încăperi, ci pot fi folosite și pentru a aduce culoare și stil într-un mod ușor și accesibil.

Există o varietate de tipuri de covoare disponibile, de la cele de dimensiuni mici, până la cele mari, care acoperă întreaga podea.

Iată câteva din cele mai populare tipuri de covoare pentru o casă deosebită:

1. Covoarele de lână:

Acestea sunt cele mai comune tipuri de covoare pentru casă. Lâna este un material durabil și este foarte eficient în absorbirea zgomotului.

Covor din lână
Covor din lână

Covoarele de lână sunt disponibile într-o gamă largă de culori și modele și pot fi folosite într-o varietate de camere, de la dormitoare, la sufragerii și holuri.

2. Covoarele din bumbac:

Aceste covoare sunt ușor de întreținut și sunt disponibile într-o varietate de culori și modele.

Covor din bumbac
Covor din bumbac

Ele sunt adesea folosite în bucătării sau în zonele de joacă pentru copii, deoarece sunt ușor de curățat în cazul în care se varsă alimente sau lichide.

3. Covoarele din iută:

Covor din iută
Covor din iută

Aceste covoare sunt durabile și pot fi folosite în zone cu trafic intens, cum ar fi holurile sau zona de intrare. Ele sunt disponibile într-o varietate de culori naturale și pot adăuga o notă de stil și textură în orice cameră.

4. Covoarele din piele:

Covor din piele
Covor din piele

Aceste covoare pot fi folosite în camere precum sufrageriile sau birourile. Ele adaugă un aspect elegant și sofisticat în orice cameră, dar sunt mai dificil de întreținut decât alte tipuri de covoare.

5. Covoarele sintetice:

Covor sintetic
Covor sintetic

Aceste covoare sunt adesea făcute din poliester sau nylon și sunt ușor de întreținut. Ele pot fi folosite într-o varietate de camere, de la dormitoare, la sufragerii și holuri.

6. Covoarele persane:

Covor persan
Covor persan

Aceste covoare sunt cele mai populare tipuri de covoare orientale. Ele sunt adesea făcute din lână sau bumbac si, de cele mai multe ori sunt folosite în sufragerii sau dormitoare, adăugând un aspect exotic și sofisticat.

Există o varietate de tipuri de covoare disponibile pentru casă, fiecare cu avantajele și dezavantajele sale.

Când alegeți un covor, luați în considerare stilul camerei și tipul de trafic pe care îl va avea.

Citește și:Tipuri de saltele pentru patul tău

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here