De ce nu este bine să dormi cu câinele în pat când e frig afară

1

Stăpânii de animale de companie sunt obișnuiți să doarmă alături de patrupedul lor blănos, dezvoltând o relație extrem de apropiată cu pisica sau cățelul lor.

Cu toate acestea, specialiștii atrag atenția asupra unui fapt important. De ce nu este recomandat să dormi, iarna, cu câinele în pat.

Ce se întâmplă dacă dormi în pat cu câinele iarna

Cei mai mulți dintre proprietarii de animale de companie recunosc că dorm alături de câinii lor, indiferent de anotimp, condiții sau oră.

Deși există multe beneficii de a ațipi alături de însoțitorul tău canin, unii veterinari avertizează că acest lucru poate deveni o mică problemă, mai ales în lunile de iarnă.

Una dintre principalele preocupări este supraîncălzirea. Pe timpul iernii, câinii sunt predispuși să se ghemuiască în patul tău, sub plapumă, pentru a se încălzi.

Dacă ești friguros și folosești mai multe pături sau cuverturi pentru a te înveli, pe timp de noapte, unele animăluțe pot întâmpina dificultăți să iasă din pat, potrivit unui cercetător veterinar.

„Câinii foarte mici, cățelușii, câinii în vârstă și câinii cu artrită sau alte probleme de mobilitate pot avea dificultăți să găsească o ieșire sigură din culcuș, dacă sunt înveliți prea mult.

Citește și: Cum poți îndepărta părul de animale din mașina de spălat și uscătorul de rufe

Plapuma prea grea ar trebui evitată, în cazul câinilor. De asemenea, păturile încălzite pot provoca arsuri, iar cablul electric reprezintă un real pericol dacă este mușcat de patrupezi.”, a declarat pentru The Telegraph Katy Alexander, responsabilă de cercetare veterinară la Blue Cross din Marea Britanie.

Ce spun cercetătorii

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că împărțirea patului cu un câine ar putea afecta calitatea somnului. Un studiu din 2020 a constatat că stăpânii de animale de companie au tendința de a se trezi de mai multe ori pe tot parcursul nopții.

Deși niciunul dintre participanți nu a raportat probleme cu somnul, mișcarea ar fi putut indica faptul că nu dormeau atât de profund pe cât credeau.

Pe de altă parte, o altă serie de alte studii au investigat avantajele și dezavantajele de a avea un câine în pat pentru a concluziona că iubirea unui patruped este ideală pentru a îmbunătăți bunăstarea proprietarilor de animale de companie.

Sursa: playtech.ro

un comentariu

  1. […] Stăpânii de animale de companie sunt obișnuiți să doarmă alături de patrupedul lor blănos, dezvoltând o relație extrem de apropiată cu pisica sau cățelul lor. Cu toate acestea, specialiștii atrag atenția asupra unui fapt important. De ce nu este recomandat să dormi, iarna, cu câinele… Cititi mai multe aici: De ce nu este bine să dormi cu câinele în pat când e frig afară […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here