Tipuri de rame pentru ochelari de soare: află ce model ți se potrivește!

0

Dacă ești în căutarea unor ochelari de soare care să-ți completeze look-ul, ar trebui să pornești de la forma ramelor. Aceasta este elementul care dă tonul întregului design al ochelarilor și este foarte important ca să te avantajeze, ținând cont de forma feței tale. Nu știi ce să alegi? Află ce model ți se potrivește!

Ochelarii de soare rotunzi – cui i se potrivesc?

Ochelarii de soare cu rame rotundă reprezintă un model clasic care nu se demodează niciodată. La fel ca ochelarii de soare cu ramă tip fluture de damă Aida Airi AA6016 NO 6, cei rotunzi sunt o alegere excelentă pentru persoanele cu trăsături faciale ascuțite sau unghiulare, fiind ideale pentru formele de față alungite și diamant. Contrabalansând liniile dure ale feței, formele rotunde ale ochelarilor pot aduce echilibrul vizual și armonia proporțiilor, ajutând la crearea unei imagini plăcute.

Ochelarii de soare rotunzi sunt de asemenea o modalitate excelentă de a afișa un stil retro sau boem, fiind adesea asociați cu personalitățile creative și artistice. Pot fi, așadar, o alegere bună pentru cei care doresc să-și exprime latura artistică sau non-conformistă.

În ceea ce privește modelele și culorile, ochelarii de soare rotunzi vin într-o varietate mare, ceea ce înseamnă că pot fi adaptați la o gamă largă de stiluri și preferințe. Fie că preferi un model clasic într-o nuanță neutră, fie că îți dorești un model mai îndrăzneț în culori vii, există cu siguranță ochelari de soare rotunzi care să se potrivească stilului tău!

Ochelarii de soare pătrați – când ar trebui să-i alegi?

Ramele pătrate pot fi alegerea perfectă dacă vrei să îți subliniezi trăsăturile sau să adaugi o notă de eleganță ținutei tale. Deși vin în diverse forme și dimensiuni, ochelarii de soare pătrați au câteva caracteristici comune prin care se disting, printre care liniile drepte și unghiurile ascuțite.

Persoanele cu fața rotundă, ovală sau în formă de inimă pot beneficia de forma geometrică a ochelarilor de soare pătrați, deoarece aceste accesorii echilibrează rotunjimile fetei și oferă un aspect mai definit. Astfel, ramele pătrate pot aduce un plus de structură, evidențiind pomeții.

Când vine vorba de stilul personal, ochelarii pătrați pot fi asociați cu un look mai formal și elegant. Aceștia pot completa perfect o ținută business sau pot adăuga o notă de seriozitate unui outfit casual.

Un alt aspect important de menționat este potrivirea oferită de ochelarii de soare pătrați. Forma lor asigură o bună acoperire a ochilor și a zonei din jurul acestora, protejând împotriva razelor UV nocive. Este esențial, totuși, să selectezi un model cu lentile de calitate, care oferă o protecție solară adecvată.

În ceea ce privește tendințele în modă, ochelarii pătrați sunt o alegere populară printre vedetele de la Hollywood și au fost văzuți pe podiumurile de modă din ultimii ani, fiind unul dintre cele mai trendy modele de rame de soare în acest moment.

Cui i se potrivesc ochelarii de soare rectangulari?

Ochelarii de soare rectangulari se potrivesc cel mai bine persoanelor cu trăsături faciale rotunde sau ovale deoarece linia dreaptă a ramei va echilibra rotunjimea feței, oferind un aspect mai definit și simetric. Un efect similar îl pot oferi și ochelarii de soare cu rama tip fluture de damă Ana Hickmann AH9361 E01.

Mărimea ochelarilor este un criteriu care necesită atenție pentru a face alegerea corectă. În general, ramele rectangulare sunt mai mari decât alte tipuri de rame, acoperind o mare parte a feței. Acest lucru este ideal pentru persoanele care doresc să se protejeze împotriva razelor UV cât mai mult posibil.

Ochelarii de soare rectangulari sunt adesea asociați cu un stil modern și sofisticat. Sunt o alegere populară pentru cei care preferă un aspect chic și elegant, însă sunt disponibili într-o varietate de culori și modele, astfel încât să se potrivească stilului fiecărei persoane.

Declarația de stil: ochelarii de soare cu forme atipice

Ochelarii de soare cu forme atipice sunt mai mult decât un accesoriu de modă – sunt o declarație a personalității. Ochelarii neconvenționali, cum ar fi cei în formă de inimă, stea sau geometrice, atrag instantaneu atenția și sugerează că purtătorul este o persoană care îndrăznește să iasă în evidență.

Cu toate acestea, alegerea ochelarilor de soare cu forme atipice poate fi o provocare. În ciuda formelor lor neconvenționale, aceștia trebuie să îți avantajeze forma feței, dar să fie potrivită și stilului tău vestimentar și contextul în care intenționezi să-i porți. De exemplu, ochelarii de soare cu ramă formă tip fluture pot adăuga o notă feminină unei ținute androgine.

Impactul ochelarilor de soare atipici asupra stilului general nu trebuie subestimat. Aceștia pot reprezenta o declarație de stil, adăugând originalitate unei ținute simple sau pot crea un contrast interesant cu stilul tău vestimentar. 

Folosește sfaturile oferite în acest articol drept repere care să te ghideze în procesul de selecție al ramelor de soare, însă ține cont și de preferințele tale! 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here