Tonifiere la tine acasă, prin dans!

0

Concediul s-a terminat, iar după ceva zile de trezit la ore târzii și după gustările apetisante de pe malul mării, parcă simți nevoia de puțină tonifiere. Deși de ani buni circulă pe internet tot felul de filmulețe care te învață cum să faci aerobic, pilates ori tae-bo, după 2-3 încercări devine plictisitor. Există o variantă mai bună pentru tonifiere și voie bună: dansul.

dancing-home-alone

Pe lângă relaxare și îmbunătățirea posturii, tonifierea este unul dintre cele mai căutate beneficii ale dansului. Dimineața, înainte să pleci la serviciu, seara, când te întorci, atunci când gătești ceva pentru cină ori faci curățenie, mișcările pe ritmul muzicii îți vor da energie, bună dispoziție și te vor ajuta să-ți definești mușchii. Dacă vrei mai multă energie, organizează o petrecere și cheamă-ți prietenii.

Modul în care dansul își exercită forțele benefice a fost demonstrat în cadrul evenimentului din 13 august, Dance Brunch cu Arthur Murray, la care au participat reprezentanți media și din blogosferă. În acestă vară, cele mai populare dansuri de societate alese la studioul de dans Arthur Murray București pentru tonifiere sunt Swing, Samba, Salsa și Cha-Cha.

Arthur Murray Dance Brunch

Sistemul de dans la Arthur Murray este orientat către multiple beneficii, atât fizice, dar și psihice (relaxare, eliminarea stresului, creșterea încrederii în sine) și în plan social, unde relațiile cu cei din jur se îmbunătățesc semnificativ.

“Combinarea celor 3 tipuri de lecții de dans, lecție privată, lecție de grup și sesiune de party, permite atingerea cu ușurință a tuturor acestor beneficii ale dansului de societate. Vara aceasta am constatat însă că cei mai multi cursanți au avut ca obiectiv tonifierea, spre deosebire de perioadele anterioare, când eliminarea stresului era principalul obiectiv urmărit” declară Elena Ciungu, Manager Arthur Murray București.

Dansurile alerte precum Samba sau Cha-Cha ajută atât la tonifierea musculaturii, precum și la pierderea în greutate.

“Dansul este categoric una dintre cele mai plăcute forme de mișcare. Iar ca orice altă activitate fizică, contribuie activ la arderea caloriilor. Într-o oră de dans pe stilul Swing se pot arde 450 kcal, iar într-o ora de Cha-Cha, 360 kcal. Ca o comparație, o oră de înot ajută la arderea a 413 kcal, în timp ce o oră de tai–chi, aproximativ 220 kcal. Iar dansul este mult mai puțin obositor, timpul trece mult mai plăcut” adaugă Elena Ciungu.

Partenerii evenimentului Dance Brunch cu Arthur Murray au fost Kenzo și revista Beau Monde.

Studioul de dans Arthur Murray este situat pe str. Nicolae Caramfil nr. 87, la et 2 al unei clădiri noi, într-un spațiu elegant, deschis de luni–până vineri între orele 13:00 – 22:00 și sâmbătă între 10:00 -15:00.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here