5 case mici, perfecte pentru o casă de vacanță

3

Cât de mică poate fi o casă mică? Răspunsul la această întrebare vine de la arhitecți din SUA, care și-au testat cunoștințele și au proiectat case mici în care locuiesc. CasoTeca îți prezintă cum arată 5 case mici, perfecte pentru o casă de vacanță la munte sau la mare.

O arhitectă de 27 de ani, Macy Miller, a proiectat o casă mică, cu o suprafață de doar 18,21 metri pătrați, în care locuiește cu soțul, fetița și … câinele.

Macy a proiectat casa de la zero și a construit-o cu ajutorul prietenilor pe o platformă mobilă, dar nu pentru a muta casa în diferite locații. Exteriorul casei este realizat din paleți de lemn reciclați, iar designul minimalist este inundat de lumină.

Spațiile de depozitare ascunse sub pat sau în spatele frigiderului contrastează cu rafturile din bucătărie și fac micuța casă să fie spațioasă. În total, Macy a cheltuit 14.000 de dolari pentru a construi această casă, dar și pentru a o utila. Click aici dacă vrei mai multe detalii.

macy2

macy6

macy9

macy10

macy5

Sursa foto: www.minimotives.com

În această casă mică și liniștită locuiește web designerul Alex Lisefski împreună cu prietena lui, în California. La fel ca și prima casă, locuința este construită tot pe o platformă mobilă, și are o suprafață de circa 23 de metri pătrați.

Casa are zece ferestre, dar și o usă complet din sticlă, conectată astfel la natură. În plus, folosirea unor suprafețe vitrate mari face ca această mică locuință să nu pară claustrofobică.

Alex este cel care a proiectat și construit această casă, iar costurile l-au dus la 30.000 de dolari. Acum vinde planuri de construcție și celor interesați de a avea o locuință ca a lui. Vezi aici mai multe imagini și informații.

alex18

alex9

alex10

alex12

alex14

Sursa foto: www.tiny-project.com

Proiectată de arhtecții de la Broadhurst Architects, această casă din orășelul Bethesda, Maryland, imită vechile case unde se usca porumbul. Mica locuință are o suprafață de 23,23 de metri pătrați și include o mansardă unde se află dormitorul, un perete expansibil în bucătărie, o cameră de zi și o baie.

Casa mai are și o mică terasă, care face legătura între interior și spațiul exterior. Realizată din materiale reciclabile, structura casei poate fi demontată și amplasată în altă locație. Dacă vrei mai multe informații, click aici. broad11

broad2

broad3

broad7

broad8

Sursa foto: www.broadhurstarchitects.com

Această casă are 37 de metri pătrați și se află pe insula Orcas, în statul Washington, în mijlocul naturii, nu departe de granița SUA cu Canada. Proiectată de arhitectul David Vandevort, casa dispune de bucătărie, sufragerie, baie, iar o scară face accesul spre dormitorul și camera de zi de la mansardă. Pentru mai multe informații, click aici. 

orcas2

casa

casa2

casa3

casa4

Sursa foto: www.vandervort.com

Travis și Brittany Pike locuiesc în această casă în Tennessee. Cei doi au proiectat această casă mică în dorința de a-i ajuta și pe alții să-și poată construi o locuință. Cu o suprafață de doar 22 de metri pătrați, casa este construită din lemn de cedru și pin la interior și are un sistem bine integrat de depozitare a tuturor obiectelor. Click aici pentru a vedea mai multe despre această casă.

View More: http://aimeeburchard.pass.us/tinyhome

View More: http://aimeeburchard.pass.us/tinyhome

View More: http://aimeeburchard.pass.us/tinyhome

View More: http://aimeeburchard.pass.us/tinyhome

View More: http://aimeeburchard.pass.us/tinyhome

 Sursa foto: www.windrivertinyhomes.com

3 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here