Tonurile naturale și obiectele geometrice, printre tendințele anului în decorațiunile de interior

1

Trăsătura definitorie a anului 2016 este amestecul stilurilor moderne și tradiționale în materie de arhitectură și decorațiuni de interior. La mare căutare sunt tonurile naturale, combinate cu obiecte decorative geometrice și chiar pereții vegetali, în încercarea de a regăsi natura.

 Design natural îngrijit

Mobilele, pardoseala și zidurile vor fi apreciate în acest an, în mod special,  pentru frumusețea texturii. Materialele naturale, în tonuri calde precum lemnul, dau farmec interiorului. Noutatea în materie de tendințe este orientarea către mobilele din lemn «nature», care se remarcă prin estetic și finisajele îngrijite.

terasa

Dulce și sobru

La fel ca și în anii trecuți, decorațiunile de interior se îndreaptă către natură, urmând un design, fie sobru, fie natural. Nuanțele de pastel aduc culoare și scot în evidență mobila. Diferența este dată de câteva obiecte de decorațiuni, cum ar fi de exemplu, un abajur cu o formă geometrică care ne duce cu gândul la o floare.

 Decorațiuni anti – stress

Dormitorul trebuie să reflecte personalitatea, motiv pentru care trebuie aleasă și tenta care vă place. Culorile foarte țipătoare sau vii vă împiedică să vă liniștiți înainte de a adormi. Culorile care aduc somnul sunt numeroase, cea mai întâlnită fiind albul, cu toate nuanțele sale. De asemenea, verdele și culoarea bleu sunt la fel de odihnitoare. Acestea trebuie corelate cu tentele naturale de bej ale lenjeriei de pat, care alături de alb sau verde fac camera cu mult mai calmă. Scopul este regăsirea   sentimentului de armonie și pace.

Natură în plin interior

Ce este mai frumos decât să faci o baie într-o cadă transparentă care pare să zboare pe apă? Anul 2016 readuce natura în primplan, zidurile vegetale fiind pe val. Sunt preferate plantele adevărate, dar și materialele de construcții naturale.cada

Frumusețe funcțională

O tendință importantă în acest an este separarea pieselor. Delimitarea acestora prin ziduri lasă loc spațiilor mai mari și deschise. Este vorba de zone atât din interior, cât și de la exterior. Pentru mobile, sunt preferate culorile pastel, violetul tern, verdele mentă sau piersică, accentele de gri și negru, care se asociază bine cu lemnul strălucitor.

 Univers lejer și deschis

Elementul separator poate fi o mobilă (canapele, etajere, … ) sau  un element decorativ precum perdelele. Deoarece camera are mai multe zone, fiecare din acestea pot fi decorate separat. De exemplu, se poate crea un colț de lectură sau un dressing, dacă se adaugă o perdea.

Forme geometrice

Formele geometrice aspectuoase sunt la mare căutare și în acest an. Motivele triunghiulare sau hexagonale pe textile, mobilele din salon și orologiile sunt obligatorii. Se pot adăuga vaze, precum și abajururi pentru a da naștere unui design natural și unic.

 Jocul cu formele

Pentru a crea un nou stil de viață, câteodată trebuie să te joci cu formele sau cu utilitatea unei mobile și efectul se produce. Exemplul este și această etajeră din camera copilului. În același timp funcțională și creatoare de poezie, etajera ne duce cu gândul către aventurile extraordinare cu pirați.

Lumina

Vine de peste tot, din toate colțurile, lumina fiind un obiect de decor.

luminaLuminat indirect și LED

LED-urile sunt nu doar mai economice, ci și foarte apreciate în casele moderne, deoarece pot fi folosite în mai multe feluri. Până nu demult, LED-urile nu erau folosite pentru iluminarea caselor, deoarece au o lumină puternică și țipătoare. În prezent, acestea pot fi cumpărate în culori calde, ceea ce le face ideale pentru tendințețe deco actuale.

Amestec de stil tradițional și modern

Cărămizile realizate în stil tradițional, parchetul și grinzile completează designul modern al bucătăriei. Vasele sunt așezate pe grinzi, ceea ce conferă nu doar funcționalitate, ci și o notă estetică.

SURSA – Homify

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here