Top 5 mașini ce pot fi o bună achiziție în 2022

0

Anul 2022 este plin de noutăți despre mașini. Unele dintre ele, foarte interesante, chiar dacă vremurile pe care le trăim nu sunt tocmai potrivite pentru achiziționarea unui autoturism.

Pandemia încă nu a trecut complet, situația economică este dificilă și chiar există incertitudini cu privire la noile tehnologii și soluții de mobilitate.

Cu toate acestea, piața este încă în plină dezvoltare și 2022 e  plin de noutăți, pe toate segmentele. Dacă vrei să-ți cumperi o mașină, dar nu știi ce model să alegi, îți spunem noi top 5 mașini către care merită să-ți îndrepți atenția în acest an. Vrei un SUV, un model compact sau unul electric? Îți vom prezența diverse modele.

1. Alfa Romeo Tonale

Noul SUV Alfa Romeo este sportiv și pasional, ceea ce îl va face să aibă și un preț mai atractiv. Pe lângă estetica sa izbitoare, oferă o gamă electrificată (cu etichetă Eco), precum și motoare convenționale, cu CP care variază între 130 și 275.

2. Renault Megane E-TECH Electric

Primul Megane 100% electric din istoria Renault este o realitate. Și de fapt, alături de Austral, va fi marele pariu al firmei, pentru cei care caută un model cu accent SUV/Crossover.

Modelul francez este disponibil în două versiuni:

  • EV40 130 CP, echipat cu o baterie de 40 kWh și o autonomie de 300 de kilometri în ciclul WLTP și
  • EV60 220 CP, cu o baterie de 60 kWh. și până la 470 de kilometri.

3. Ford Focus

Deși modelele compacte continuă să piardă teren în comparație cu SUV-urile, mărcile continuă să mizeze puternic pe ele. Și, după ce am asistat la lansarea noului SEAT León, Peugeot 308 sau Opel Astra, acum Ford este cel care vine cu reprezentantul său din acest segment.

Disponibil cu o caroserie cu cinci uși și de familie, continuă să ofere versiuni country și sportive, precum și o variantă de performanță ST cu 280 CV, care încununează gamă. Există și versiuni cu eticheta Eco, iar gama „convențională” oferă motoare între 120 și 155 CP.

4. Volkswagen ID.5

În 2021, Grupul Volkswagen a devenit cel mai mare producător de pe piața europeană, în ceea ce privește vânzările de mașini electrice. Și, desigur, firma de la Wolfsburg continuă să mizeze puternic pe familia sa de modele fără emisii, numită ID.

În cazul lui ID.5, această tehnologie este folosită pe unul dintre cele mai la modă formate astăzi, un SUV coupé, ce are între 174 și 300 CP, precum și o autonomie de până la 520 de kilometri.

5. Toyota Corolla Cross

Politica Toyota cu gama sa de SUV-uri începe să fie demnă de studiat, atât din cauza cantității, cât și a varietății modelelor sale. De altfel, într-un timp relativ scurt, a prezentat modelele Yaris Cross, bZ4X (primul electric al mărcii) și Corolla Cross.

De ce merită scos în evidență modelul din urmă? Poate pentru că, după cum spun specialiștii, este modelul care a depășit cel mai mult așteptările, atât prin abordarea globală a mașinii, cât și prin design, dar și prin sistemul său de propulsie hibrid de 197 CP, care poate fi combinat cu scheme de propulsie 4×2 și 4×4.

Ce spui, care dintre aceste modele de mașini îți place? Ce model de mașină ai vrea să-ți cumperi? Oricum, indiferent de ce model de mașină îți dorești, nu trebuie să uiți să-i faci RCA-ul.

Dacă locuiești în Sibiu, îți recomandăm să cauți o firmă de asigurări RCA Sibiu. De asemenea, poți încheia și o poliță de asigurare RCA online. Spor la cumpărături și drum fără incidente îți dorim!

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here