Top 7 avantaje ale mașinilor hibrid plug-in

1

Mașinile hibrid plug-in (PHEV) sunt cele mai bune dintre mașinile hibride și cele electrice. Este o tehnologie care se adaptează nevoilor utilizatorilor și dezvoltării tehnologice și infrastructurii actuale.

Mașinile hibride le permit conducătorilor auto să se bucure de toate avantajele unei mașini electrice în marea majoritate a călătoriilor zilnice, fără a fi nevoie să se bazeze exclusiv pe un încărcător sau să se gândească la autonomie. Prin urmare, nu este de mirare că vânzările acestora au crescut.

 Iată, așadar, 7 avantajele ale mașinilor hibrid plug-in:

  1. Zero emisii zilnic

Mașinile hibrid plug-in oferă autonomie 100% electrică, a cărei medie este în jur de 55 km. Acest lucru înseamnă că poți călători pe distanțe scurte fără să folosești benzină.

  1. Nu există limitări în ceea ce privește călătoriile

Modelul hibrid plug-in îți permite să te bucuri de avantajele unei mașini electrice în timpul săptămânii, pentru naveta zilnică, dar și de avantajele unui hibrid convențional atunci când faci o escapadă de weekend sau pleci în vacanță. Când bateria se epuizează, mai rămân sute de kilometri de autonomie, motorul cu ardere internă și cel electric interacționând ca într-un hibrid cu autoîncărcare.

  1. Bucură-te de condusul electric și convențional

Vehiculele PHEV îți permit să circuli doar folosind motorul electric pentru mulți kilometri și în toate condițiile. Și, dacă rămân fără energie electrică, pot să-şi continue drumul cu motorul pe ardere internă.

  1. Timpi scurți de reîncărcare

Bateria mașinilor hibrid plug-in are o capacitate mai mică decât cea a mașinilor electrice (cea a Niro PHEV, de exemplu, are o capacitate de 8,9 kWh), ceea ce se remarcă prin dimensiunea, greutatea și timpul de reîncărcare, care este mai mică. În plus, asta înseamnă că nu este necesar un încărcător de mare putere ca în cazul mașinii electrice.

  1. Cost de utilizare mai mic

O mașină hibrid plug-in îți permite să faci economie de energie în comparație cu un model cu ardere internă sau un hibrid. Desigur, această economie este direct legată de frecvența cu care îți încarci mașina.

 În cele mai bune cazuri, călătorind pe distanţe scurte, mai ales de acasă la serviciu şi înapoi, în modul electric și reîncărcând frecvent bateria, poți ajunge la costul de utilizare a unui vehicul pur electric. În plus, există și câteva avantaje în ceea ce privește costul de întreținere, deoarece la un PHEV trebuie să schimbi mai puține discuri și plăcuțe de frână datorită sistemului de frânare regenerativă. În plus, motorul cu ardere internă suferă mai puțină uzură din cauza utilizării mai reduse.

  1. Mai puțin stres

O mașină hibrid plug-in se conduce mai relaxat și mai eficient datorită modului său de funcționare. Pe de altă parte, cei care conduc o mașină hibrid plug-in tind să fie mai prietenoși și mai calmi la volan.

  1. Crearea senzației că te afli la volanul unei mașini sport

Deși mașinile hibrid plug-in sunt menite să fie cât mai eficiente, ele pot oferi și o senzație aparte atunci când ambele motoare sunt la capacitate maximă sau alegi un mod de condus sportiv. Răspunsul imediat de care ai parte când calci pedală de accelerație și caii săi putere îți dau senzația că te afli la volanul unei mașini sport. Performanța combinată a ambelor motoare permite modelelor hibrid plug-in să ofere performanțe excelente.

De exemplu, noul Kia Sorento PHEV are 265 CP și 350 Nm, cifre care permit accelerarea de la 0 la 100 km/h în doar 8,7 secunde.

Ținând cont de aceste avantaje, ai vrea să afli ce modele de mașini hibrid plug-in există pe piață?

Dacă ți-ai dori un Audi A6 C6, îți recomandăm ca, înainte de a-ți alege acest model de mașină, să afli ce totul despre ce performanțe Audi A6 C6 are. Spor la cumpărături!

un comentariu

  1. […] Mașinile hibrid plug-in (PHEV) sunt cele mai bune dintre mașinile hibride și cele electrice. Este o tehnologie care se adaptează nevoilor utilizatorilor și dezvoltării tehnologice și infrastructurii actuale. Mașinile hibride le permit conducătorilor auto să se bucure de toate avantajele unei mașini electrice în marea… Cititi mai multe aici: Top 7 avantaje ale mașinilor hibrid plug-in […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here