Top 5: Târguri de Crăciun în București

0

În această perioada târgurile de Crăciun sunt la tot pasul în Capitală și chiar dacă ne este greu uneori să suportăm aglomerația, produsele decorative și culinare pe care le găsim aici fac să merite efortul. Iată câteva dintre târgurile din București care merită să le treci pragul, în căutare de cadouri pentru cei dragi.

Bucharest Christmas Market

Sâmbătă, 29 Noiembrie 2014 – Duminică, 28 Decembrie 2014

Piața Universității, Parcul Cișmigiu

Cele o sută de căsuțe ale târgului vor transforma centrul Bucureștiului într-un Sat Magic al sărbătorilor de iarnă, decorat cu peste 14 tone de cetină și proiecții arhitecturale pe clădirile istorice din Piața Universității. Tradiționalul brad de Crăciun, de 16 metri înălțime, este decorat cu acadele, clopoței și luminițe.

Vizitatorii pot achiziționa obiecte tradiționale, ceramică pictată, lemn cioplit, icoane și pânzeturi brodate, costume și măști tradiționale, jucării din lemn și instrumente muzicale, globuri pictate manual, coronițe din crenguțe de brad, ghirlande și lumânări parfumate. De asemenea, aceștia se pot delecta cu produse tradiționale românești, cozonaci, vin fiert, turtă dulce, plăcinte, magiun, dulceţuri, miere, siropuri etc.

Totodată, unii dintre meșterii prezenți la eveniment vor confecționa la fața locului obiecte și podoabe, aceste ateliere permițând publicului să redescopere frumusețea artei, tradițiilor și obiceiurilor populare românești. Bucharest Christmas Market este târgul oficial de Crăciun al Primăriei Municipiului București, organizat prin Creart, Centrul de Creație, Artă și Tradiție.

Bucharest Christmas Shopping

Luni, 8 Decembrie 2014 – Vineri, 19 Decembrie 2014

Romexpo, Pavilionul Central, Bulevardul Mărăști, nr. 65-67

Cel mai mare târg de cadouri face parte dintr-o serie de evenimente internaționale, iar producătorii și nu numai vă așteaptă cu idei inedite de cadouri pentru toată lumea. În cadrul acestui targ sunt așteptați expozanți cu produse tradiționale, dulciuri de casă, specialități din ciocolată, bomboane fondante, praline, diverse sortimente de biscuiți și pișcoturi, produse apicole, checuri, cozonaci, dulcețuri, dulciuri ungurești, șerbet, rahat turcesc, sucuri naturale, dar și produse handmade, blănuri, haine din piele, cosmetice, decorațiuni de Crăciun, suveniruri, produse artizanat, produse cu gravuri, aranjamente florale, produse bio.

Bucharest-Christmas-Shopping

Marché de Noël

Sâmbătă, 13 decembrie 2014 – Duminică, 14 decembrie 2014

Casa Universitarilor

Târgul cadourilor de designer este unul dintre cele mai așteptate evenimente de Crăciun. Vizitatorii care aleg cadouri de aici pot fi siguri că sunt unice – obiecte de design, bijuterii de autor, creații vestimentare, bunătăți, produse beauty și bio.

Târgul Cadourilor de Crăciun

Marți, 28 noiembrie 2014 – Marți, 23 decembrie 2014

Sala Dalles

Târgul de la Dalles a devenit deja tradiție. Vizitatorii sunt așteptați până în seara zilei de 23 decembrie la acest eveniment care a ajuns la a 20-a ediţie și este deschis zilnic intre orele 10.00 si 20.00. Intrarea este liberă, iar fiecare vizitator este invitat să participe la realizarea celei mai mari ghirlande din București.

Crăciunul în Bucate

Vineri , 12 Decembrie 2014 – Marţi, 23 Decembrie 2014

Parcul Unirii, lângă Magazinul Unirea

Crăciunul în Bucate este festivalul tradiţiilor culinare din întreaga lume. Sărbătorile de iarnă și mai ales Crăciunul sunt cea mai “gurmandă” perioadă a anului, când în fiecare țară oamenii pun pe mese ce au mai bun: de la sarmale și pomana porcului la români, la fois gras, “Buche de Noel” și brânzeturi fine la francezi, pudding și curcan la englezi, Panettone, Cotechino şi piciorul de porc Zampone la ialieni, la castane prăjite, mere umplute cu marţipan, varză roşie şi găluşte cu slănină la germani, fructe exotice, fructe de mare și turron în Spania, rață și fondue la austrieci, salată tabouleh și curcan în Liban.

Pe lângă preparatele culinare specifice, sărbătorim prin cântec, dansuri și alte obiceiuri interesante. Să nu uităm de cadourile fără de care sărbătorile nu ar avea farmec. Veți găsi toate acestea la Crăciunul în Bucate, unde veti putea degusta diferite specialități, bucurându-vă de spiritul Crăciunului.

 

 

Surse foto: only-romania.com (Cosmin Iftode); stiriagricole.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here