Pantone ne prezintă culoarea anului 2015: MARSALA

1

Fie că este vorba despre modă, make-up sau design interior, Marsala a luat cu asalt privirile devenind cea mai trendy culoare a anului 2015. O nuanță naturală, pamântie ”extrasă” din vinul roșu cu același nume, cu o eleganță aparte, aceasta dă frâu liber imaginației și o largă varietatea pentru a crea diferite asorteuri și contraste.

Accentuează eleganța camerei cu această culoare unică, voluptoasă și în același timp care transmite liniștea naturii. Experţii de la Institutul Pantone spun că este culoarea armoniei şi a siguranţei aşa că este alegerea perfectă pentru amenajarea casei.

Tapet, marsala; perete, marsala; marsala, organica!

Marsala-casa din lemnMarsala este potrivită pentru oricare dintre încăperi, fie că aplicați tapet sau vopsiți un perete, fie că alegeți mobila în această nuanță, aceasta va domina camera cu o eleganță desăvârșită. „Este o culoare organică, însă are, totodată, un aer sofisticat”, spune Directorul Insitutului Pantone, Leatrice Eiseman într-un interviu acordat celor de la Wall Street Journal.

marsala_picioare de fata frumoaseCăldura şi apropierea sa de culoarea pământului, Marsala va fi cu siguranță apreciată de către designerii de interior.Aceasta este asemănătoare burgundy-ului, dar tentele maronii o diferențiază. „Marsala este o alegere perfectă pentru bucătărie şi locurile de luat masa, culoarea fiind ideală pentru blaturi, electrocasnice mici sau chiar lenjerii de pat”, a adăugat Leatrice Eiseman.

Marsala, un oras din Sicilia

Vinul care a inspirat aceasta alegere este unul din cele mai vechi si apreciate din Italia. Marsala este produs în orașul cu același nume din Sicilia. Vinul Marsala are denumire de origine controlată încă din anul 1969.

 

 

 

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here