Trucul care îți păstrează geamurile curate și fără pete mai multe zile

1

Spălatul geamurilor poate fi o activitate solicitantă. Pentru a rămâne curate și a dispărea toate petele, este nevoie să adaugi un anumit ingredient în apa cu care le cureți. Cum obții cele mai curate geamuri, cu ajutorul unui truc ieftin și la îndemână? Așa vor rămâne strălucitoare mai mult timp.

Ce să adaugi în apă pentru a avea cele mai curate geamuri

Curățarea geamurilor este o activitate pe cât de solicitantă, pe atât de migăloasă. Dacă ai o casă cu ferestre multe sau de dimensiuni mari, curățarea lor îți poate lua destul de mult timp. Pentru a te asigura că geamurile se curăță eficient și că nu rămân urme atunci când se usucă, nu este nevoie să apelezi la soluții chimice. Ingredientul care face minuni se află chiar în bucătăria ta și poate fi folosit cu succes atât pentru geamuri, cât și pentru oglinzi.

Pentru a avea ferestre impecabile, este nevoie să adaugi puțin oțet în apa cu care le speli. Toarnă o cană de oțet într-o jumătate de găleată de apă și adaugă și câteva pompițe de săpun lichid sau detergent de vase. Cu o cârpă moale înmuiată în amestesc, șterge geamurile, pentru a îndepărta ușor praful și murdăria.

Ca să nu rămână urme, folosește pentru clătire doar un amestec de apă și oțet, fără detergent. Pune-l într-un recipient cu pulverizator și aplică pe geamuri, după care șterge cu o cârpă uscată, din microfibră, sau cu hârtie de bucătărie, așa încât să nu rămână nici urme, nici scame.

Citește și: Trucul care îți păstrează căpșunile proaspete timp de 10 zile

De ce să ștergi geamurile cu spirt

Majoritatea soluțiilor dedicate curățării geamurilor pe care le găsim în comerț sunt pe bază de alcool. Nu este nevoie să cumperi o astfel de soluție, ci poți apela la un truc pe care îl foloseau mamele și bunicile noastre. Ele ștergeau geamurile cu alcool sanitar (spirt), diluat cu apă.

Alcoolul are avantajul că elimină eficient petele și nici nu lasă urme, precum detergenții sau apa. Acesta se evaporă în câteva secunde, iar geamurile rămân perfect curate. Folosește o cârpă înmuiată în spirt pentru a șterge geamurile sau aplică alcoolul sanitar dintr-o sticlă cu pulverizator, direct pe ferestre.

Poți folosi hârtie de bucătărie sau chiar hârtie de ziar pentru a curăța. Aceasta nu lasă urme, nici scame, iar sticla va străluci de curățenie. În plus, lasă un strat ca o peliculă protectoare, care va împiedica praful să se depună prea curând pe geamuri.

Sursa: ego.ro

un comentariu

  1. […] Spălatul geamurilor poate fi o activitate solicitantă. Pentru a rămâne curate și a dispărea toate petele, este nevoie să adaugi un anumit ingredient în apa cu care le cureți. Cum obții cele mai curate geamuri, cu ajutorul unui truc ieftin și la îndemână? Așa vor… Cititi mai multe aici: Trucul care îți păstrează geamurile curate și fără pete mai multe zile […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here