Trucuri simple pentru a te reface rapid după mesele copioase de Sărbători

0

Mesele copioase de Sărbători sunt nelipsite în fiecare an. Preparate gustoase, cu băuturi carbogazoase, cu puțin alcool, dar și deserturi cărora nu le putem rezista, toate acestea, consumate împreună, dăunează într-o oarecare măsura. Chiar dacă nu ai mâncat prea mult, organismul tău resimte faptul că ai gustat câte puțin din fiecare.

După masa de sărbători te poți simți greu, poți avea crampe sau chiar și amețeli. Ce poți face în această situație? Există câteva trucuri simple care te vor ajuta să te refaci rapid după masa copioasă de Sărbători.

Uneori, este imposibil să nu resimțim această stare, indiferent de cât de puțin ai mânca. Este suficient să guști aperitive, sarmale, friptură și să bei un pahar de vin și organismul tău va resimți imediat acest „combo”.

Fii atent la băuturile consumate

Propune-ți să guști câte puțin din vinul de casă și din țuică fiartă în primele două zile de sărbătoare. Apoi, ai grijă să bei doar apă. Apa este ideală, deoarece purifică organismul și te ajută să te hidratezi.

Evită cafeaua, alcoolul, sucurile de citrice sau alte sucuri. Poți consuma apă și ceai pentru că ele te ajută să rămâi hidratat și să îți detoxifici organismul.

Nu îți priva organismul de mâncare

Chiar dacă în ziua de Crăciun sau de Anul Nou ai mâncat prea mult, ai grijă ca a doua zi să îți începi dimineața cu un mic dejun. O felie de pâine prăjită, un ou fiert și o bucățică de brânză sunt ideale pentru a îți începe ziua cu energie.

Este greșit să îți privezi organismul de mâncare a doua zi după o sărbătoare în care ai mâncat copios.

Alege soluțiile naturiste pentru a -ți reveni după mesele copioase

Optează pentru suplimente precum cărbunele vegetal. Acesta va ameliora acea senzație neplăcută de indigestie și îți va ajuta organismul să funcționeze din nou bine.

Alege ceaiuri care facilitează digestia cum sunt ceaiurile de mușețel, rozmarin, verbină sau anason verde.

Ai grijă să te hidratezi, să consumi alimente sănătoase și abia după aceea alege să faci și mișcare.

Citește și Filme de Crăciun pe care le poți viziona cu întreaga familie

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here