Tu ce ai pe noptieră? Află ce spun specialiștii

0

Noptierele sunt atât decorative, cât și funcționale într-un dormitor, dar ce spun specialiștii să ținem pe ele? Ei bine, specialiștii recomandă să menținem un echilibru al decorului și comfortului, însă fără să o aglomerăm foarte tare.

Află în acest articol ce să pui, dar mai ales ce să nu pui pe noptiera ta

Veioză

Veioza, în special dacă nu aveți un întrerupător de lumină lângă pat, este o necesitate. O necesitate în caz de o urgență, în cazul în care vreți să citiți înainte de culcare sau o folosită doar pentru lumina ambientală.

Vezi și Cum să alegi temperatura de culoare potrivită pentru lampa de citit cu LED 

Accesorii utile

Noptiera trebuie să conțină sau susțină obiectele micuțe de care aveți nevoie frecvent, elastic sau agrafă de păr, medicamente, șervețele sau creme și orice alte accesorii ce vă pot scuti de ridicatul din pat pe timpul nopții.

În această categorie putem include lucrurile care stau în general doar pe noptieră, precum telecomanda, încărcătorul de telefon, un suport de pahar, ochelari de vedere sau un ceas.

Obiecte decorative

Obiectele decorative de tipul lumânărilor parfumate, statuete sau rame foto, lasă impresia de opulență și lux într-un dormitor. Majoritatea persoanelor se folosesc de spațiul noptierei într-un mod funcțional, însă punerea acestora într-un sertar și folosind noptiera pentru aranjamente aduce un aspect elevat dormitorului tău.

Carte sau revista

Cititul înainte de culcare este un obicei foarte benefic de adoptat, în special pentru că ne ajută să adormim mai repede și să avem un somn mai odihnitor. Cititul îaninte de culcare este un obicei foarte bun de implementat și în rutina copiilor, le îmbogățește creativitatea și îi ajută să asocieze pregătirea de culcare cu un lucru pozitiv.

Dacă aveți acest obicei sau doriți să îl implementați, cartea va deveni un accesoriu util și permanent pe noptiera dumneavoastră. Specialiștii ne atrag atenția în legătură cu cărțile de pe noptieră însă, cel mai potrivit este să avem doar câte una, un teanc de cărți fiind nefuncțional și făcând camera să pară mult mai dezordonată. 

Surse foto pinterest.com și unsplash.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here