Vrei să îți amenajezi grădina? Află care sunt stilurile în trend

0

Dacă dorești să îți amenajezi grădina vei avea nevoie să stabilești stilul, bugetul și utilitatea grădinii. Dar cum poți stabilii stilul, dacă nu cunoști care sunt și particularitățile acestora? Află în acest articol care sunt stilurile, cum să le identifici și care este potrivit pentru tine.

Grădină în stil rustic

O grădină în stil rustic figurează în general mobilier preponderent din lemn sau răchită precum băncuțe, mese scaune și leagăne. Un foișor din lemn în mijlocul curții este, de asemenea un simbol al unei grădini rustice, dacă spațiul permite.

Nu putem avea o grădină lipsită de plante, iar stilul rustic este descris prin multă verdeață, plante agățătoare și flori românești precum margarete, lelele, petunii, crizanteme și bujori.

Grădină în stil modern

Grădina în stil modern pleacă de la un concept minimalist al culorilor reduse și liniilor simple, ce nu obosesc privitorul și necesită minime îngrijiri. Principalele elemente ale stilului sunt arbuștii de talie mică, piese de mobilier minimaliste, gazon și poteci din pietriș, marmură, gresie sau lemn.

Grădină în stil franțuzesc

Simbolurile unei grădini franțuzești sunt tufișurile și copacii atent plantați și tunși. O grădină în acest stil are nevoie de multă atenție pentru că trebuie menținută foarte simetrică și în ordine.

Vezi și Flori care se plantează primăvara. Transformă-ți grădina într-un colț de rai

Aleile trebuie să fie în linii drepte, în general acoperite cu pietriș, iar florile trebuie să fie foarte colorate și diversificate, plantate tot într-un mod simetric.

O grădină în stil franțuzesc necesită un element central grandios, o fântână sau cascadă arteziană, sau aranjamente de flori excentrice.

Grădină în stil englezesc

Simbolurile stilului sunt terenul acoperit de gazon și flori din abundență, în special tufe de trandafiri. Dintr-o grădină în stil englezesc nu pot lipsii băncile din fier forjat, căsuțele pentru păsări și vasele din ceramică. 

Amenajarea unei astfel de grădini în general are ca punct central poteci sau alei întortocheate sau chiar un iaz ornamental, dacă spațiul permite.

Sursă: scauneonline.ro

Sursă foto: pinterest.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here