Un apartament în care atmosfera primitoare face casă bună cu toate noile tehnologii

1

Arhitectul de interior Iulia Iuga-Dohmen a finalizat recent un proiect extrem de interesant. Este vorba despre un apartament de cinci camere și 145 de metri pătrați din București destinat unei familii cu trei fetițe.

Apartamentul a fost preluat „la roșu”, așa că echipa Iuliei Iuga-Dohmen a trebuit să coordoneze și realizarea la un standard înalt a tuturor instalațiilor, atât electrice cât și sanitare. Rezultatul a fost unul de vis: s-a obținut o locuință de tip smart home, având integrate smart lock, termostate în fiecare cameră, camere video, sistem audio, draperii electrice, electrocasnice smart și lumini led inteligente în baie.

Atmosfera interiorului este caldă, primi- toare și, în același timp, elegantă, așa cum și-a dorit clientul. Iulia Iuga-Dohmen a mizat pe tonuri deschise, pastelate, de roz pudrat, bej, violet prună, piersică și gri deschis. Suprafețe- le alternează între cele lucioase, reflectante, și cele textile, mate, pentru a crea un efect vizual și fonic echilibrat.

Interioarele camerelor beneficiază de multă lumină naturală, dar și artificială, astfel că, pe timpul serii, luminile se pot ajusta în funcție de atmosfera dorită: lumini calde, indirecte pentru o seară relaxantă, sau lumini mai reci pentru o atmosferă mai energică. În plus, a fost ales un șemineu electric, care oferă și căldură, dar și o atmosferă de poveste.

 

 

Bucătăria este spațioasă, nuanțele deschise și supra- fețele lucioase accentuând impresia că avem de-a face cu un spațiu cât se poate de generos. Pentru a obține un contrast și a oferi mai multă căldură bucătăriei, arhitectul a ales niște scaune deosebite, de culoare roze somon.

 

În baia părinților, piesa de rezistență este cada, la care se ajunge urcând câteva trepte. În plus, s-a ales montarea unei benzi cu leduri, culoarea și intensitatea luminii fiind de fiecare dată la alegere. S-a creat astfel un spațiu de relaxare, care duce mult spre ideea de spa. Baia celor trei fete, deși este mai mică, dispune de un duș generos.

 

Camerele celor trei fete au fost realizate după dorința fiecăreia. Astfel, una este mai elegantă și în tonuri de piersică, roze, bej, alta este mai veselă și mai jucăușă, predominând culoarea roz. Cea de-a treia fetiță și-a dorit să aibă un pat suspendat, sub care să aibă un spațiu de relaxare și de joacă.

Vezi și: Materialele textile și micile schimbări din casă ne ajută să ne simțim mai bine

un comentariu

  1. […] Arhitectul de interior Iulia Iuga-Dohmen a finalizat recent un proiect extrem de interesant. Este vorba despre un apartament de cinci camere și 145 de metri pătrați din București destinat unei familii cu trei fetițe. Apartamentul a fost preluat „la roșu”, așa că echipa Iuliei Iuga-Dohmen… Cititi mai multe aici: Un apartament în care atmosfera primitoare face casă bună cu toate noile tehnologii […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here