Unde ieșim din casă: invitație la Festivalul de Muzică Veche

0

În această săptămână vremea încă se anunță destul de blândă, așa că parcă ar fi păcat să mergem în aceste seri de la serviciu direct acasă. Ar fi bună o plimbare, dar nu foarte lungă, ci una care să ducă către un concert și nu orice concert, ci unul de muzică veche.

În această seară noi ne pregătim să mergem către Teatrul Național București unde va avea loc concertul Inter in Tempore din cadrul Festivalului de Muzică Veche. Dacă ați aflat prea târziu și nu aveți timp să vă alăturați nouă, puteți recupera la ultimele trei concerte din cadrul festivalului.

Mâine, începând de la 19:00 pasionații de muzică veche românească se pot delecta cu spectacolul Bazar, concert de balade vitejești și alte cântări care îi vor introduce pe spectatori în atmosfera românească de acum câteva sute de ani. Acesta va fi susținut de formația Trei Parale în Sufrageria Regală a Muzeului Național de Artă al României.

Vineri, pe 25 noiembrie cei care vor merge în Salonul Cerchez de la Muzeul Național Cotroceni se vor putea bucura de sunetele de lăută în concertul Stolen Roses susținut de artistul spaniol Xavier Diaz Lattore.

Premiera spectacolului Baroq’eMotion, 15 noiembrie, Teatrul Național București
Premiera spectacolului Baroq’eMotion, 15 noiembrie, Teatrul Național București

Și, în fine, dacă pe 25 nu reuşiţi să-l ascultaţi pe Xavier Diaz Lattore, o puteţi face lunea viitoare, pe 28 noiembrie,  în cadrul ultimului concert al Festivalul de Muzică Veche din acest an, Sones de Placio, susținut tot în Sufrageria Regală a Muzeului Național de Artă.

Mai multe detalii despre povestea acestui festival și ce înseamnă mai exact muzica veche vă invităm să aflați din interviul acordat de Laurențiu Constantin, directorul Festivalului de Muzică Veche pentru site-ul PedagoTeca.ro.

Imagine din concertul lui Peter Van Heyghen, The Elequent Recorder
Imagine din concertul lui Peter Van Heyghen, The Elequent Recorder

Informații despre bilete aflați de aici, iar detalii despre program, artiști și orice alte informații găsiți pe pagina oficială a festivalului, www.earlymusic.ro.

Citește pe PedagoTeca.ro: De vorbă cu Sebastian Grama sau invitație la teatru

 

Sursă foto: www.facebook.com/Festivalul.de.Muzica.Veche.Bucuresti

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here