Unde trebuie să pui routerul de wifi pentru a avea internet mai rapid

1
3d rendering wireless router on wooden table

Dacă ai cel mai scump abonament, nu înseamnă că ai și cel mai bun internet sau cel mai rapid serviciu. De fapt, există mai mulți factori care influențează viteza și stabilitatea Wi-Fi-ului, printre care și înălțimea la care este poziționat routerul. Află care este înălțimea la care trebuie să pui routerul pentru a avea un internet mai rapid. 

Routerul gestionează conexiunile wireless din casă, suportând mai multe dispozitive conectate în același timp. Însă există obiecte sau materiale care pot fi ca o barieră ce interferează cu conexiunea noastră la internet, cauzându-ne multe probleme. Acestea pot fi fi rezolvate având grijă de amplasarea routerului.

Așadar, dacă v-ați săturat să vă certați cu compania de internet de fiecare dată când apar probleme, iar reprezentanții săi să nu vă ofere nicio soluție, puteți încerca aceste sfaturi pentru a vă face internetul mai rapid și mai stabil, fără a cheltui pe alte dispozitive.

Citește și: 3 trucuri simple pentru semnal WiFi puternic acasă

Unde putem ține routerul pentru o mai bună conexiune la internet

Pentru început, regula generală este că, pentru o viteză și o acoperire bună a internetului, ideal ar fi ca routerul să fie amplasat aproape de dispozitivele care vor fi conectate la el, iar acest lucru poate fi ușor dacă locuiești într-un apartament mic, unde totul este aproape. Dar situația se poate complica dacă ai mai multe dispozitive conectate în diferite camere din casă.

Dacă aveți o mulțime de dispozitive în diferite încăperi din casă, țineți cont de faptul că semnalul routerului se propagă în toate direcțiile în mod egal, așa că, pentru a evita problemele, este indicat să plasați routerul în mijlocul casei pentru a vă asigura că întreaga casă beneficiază de o acoperire bună.

Dacă există o anumită încăpere care necesită mai mult internet, plasați routerul mai aproape de acel spațiu.

Nu doar amplasarea routerului este importantă, ci și înălțimea la care este pus. Cel mai bine este să plasați acest dispozitiv la aceeași înălțime cu dispozitivele care sunt conectate de obicei la el, cum ar fi televizoarele, telefoanele mobile sau computerele. Așadar, înălțimea unei mese sau a unui birou este o referință excelentă pentru a ști unde și la ce înălțime să îl plasați.

Sursa: ego.ro

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here