Utilaje inteligente pentru grădinărit din 2014

0

În 2014 Stihl a adus pe piața autohtonă o serie de utilaje și mașini pentru grădină și nu numai.

Utilajele de tuns iarba și adunat resturile sunt necesare și ideale pentru tunderea gazonului deoarece dau un aspect uniform după tundere, indiferent că iarba este înaltă sau umedă și pot colecta resturile rezultate în urma tunderii lăsând gazonul curat. Există o gamă variată de mașinării pentru grădinărit.

Pentru o imagine mai clară și o impresie de ansamblu, vă voi prezenta în cele ce urmează câteva utilaje inteligente pentru grădinărit din 2014.

Tractorașele de tuns iarba cu motor pe benzină sunt utilizate pe suprafețe mari până la foarte mari de gazon. Au o viteză de mers de până la maxim 30 km/oră. Cele cu mecanism de tundere multifuncțional pot fi utilizate pentru tunderea convențională și pentru fertilizarea gazonului cu resturile rezultate în urma tunderii. Lățimea de lucru este cuprinsă între 95 și 125 cm, capacitatea coșului de colectare a resturilor vegetale rezultate în urma tunderii fiind de aproximativ 193 kg. În acest sens, materialul vegetal va fi tocat în fragmente foarte fine care apoi vor fi împrăștiate cu ajutorul deflectorului pe gazon redând astfel substanțele nutritive necesare solului. După tundere se îndepărtează deflectorul folosit la funcția de răspândire și materialul vegetal proaspăt tuns va fi colectat în coșul mașinii prin intermediul gurii de evacuare. Tractorașul de tuns iarba Viking MT 5097.0C poate fi un model cuprins în această categorie.

Mașina de tuns iarbă VIKING iMow MI 632 P este ușor de utilizat datorită ergonomiei maxime și automatizării complete. Rapid, inteligent și eficient, iMow reprezintă ultimul trend inovator de tuns robotizat de la VIKING. Este ideal pentru îngrijirea ecologică a gazonului în timp redus. El taie gazonul automat și în funcție de cerințe. Timpul de cosit este programat folosind panoul de control. Cu ajutorul butonului rotativ, puteți ajusta înălțimea de tăiere în 15 nivele 2-60 mm. Lățimea de tăiere de 30 cm, acumulatorul Li-Ion AAI 200 precum și sistemul de cuțite din dotarea mașinii permit curățarea unei suprafețe de aproximativ 4.000 metrii pătrați în doar 150 de minute.
Aspiratorul cu tocător SH 56 care adună frunzele căzute și le toacă mărunt. Dacă sunteți pasionați de grădinărit și aveți un spațiu de depozitare, frunzele tocate pot fi folosite la fabricarea compostului, un îngrășământ natural pe care îl puteți folosi la primăvară. SH 56 are un motor puternic pe benzină și poate fi transformat imediat în suflantă.

O altă grupă de produse “îmbogățită” de STIHL anul trecut este cea a motocoaselor. Astfel, au fost puse pe piață FS 94 C-E și FS 240, ambele fiind destinate întreținerii pajiștilor și peisagisticii. Acestea se folosesc inclusiv pentru tunderea culturilor pomicole și la îndepărtarea hățișurilor. Cele două utilaje sunt dotate cu motoare de generație nouă de tip 2-MIX, care produc 1,2 și respectiv 2,3 CP.

Foarfecele silențios HSA 65 vin în ajutorul celor care vor să tundă sau să ajusteze gardul viu în mod profesionist, fără să apeleze însă la un specialist. Acumulatorul care folosește tehnologia Lithium-Ion PRO răspunde așteptărilor celor care doresc să lucreze în liniște. Puterea acestui foarfece este dată și de numărul mare al curselor și de cuțitele speciale cu o lungime de tăiere de 50 cm, cu dinți ascuțiți pe o singură parte. Ușor de manevrat și cu o greutate de 3,5 kg fără acumulator, foarfecele sunt ideale pentru folosirea în curte și grădină.

 

 

Autor: Iulia Gubandru

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here