Utilitatea montării centralelor termice în cascadă

0

În cazul locuinţelor  plurifamiliale sau a spaţiilor comerciale unde necesarul termic este mult mai mare faţă de locuinţele obişnuite, este necesară găsirea unor soluţii de sisteme complete care să satisfacă cu succes toate nevoile pentru încălzire şi apă caldă menajeră.

Trebuie luate în calcul totodată şi aspectele economice, fiabilitatea şi siguranţă în exploatare. Soluţia optimă în astfel de cazuri este cu siguranţă utilizarea centralelor termice legate în cascadă.

Viessmann furnizează echipamente, care conectate în cascadă, oferă o soluţie excelenţă pentru încălzirea locuinţelor generoase şi a clădirilor de dimensiuni mari. Centralele termice în condensatie Vitodens 200-W, de putere până la 150 kw, pot fi folosite ca şi centrale individuale, dar pot fi şi montate în cascadă.

Centralele în cascadă

Automatizarea Vitotronic permite  să fie legate în cascadă până la 6 cazane Vitodens 200-W într-un singur ansamblu de încălzire care poate acoperi un necesar termic de 594 kw. Puterea termică ridicată nu înseamnă însă, şi un consum mare de energie.  În această situaţie puterea cazanelor se adaptează automat necesarului de căldură.

Aceasta înseamnă că în funcţie de necesarul de căldură poate funcţiona unul, două sau toate cele şase cazane. Cazanele în condensatie Vitodens 200-W oferă soluţii economice şi compacte şi din punct de vedere al spaţiului ocupat.

Viessmann oferă soluţii de sistem complete pentru construcţia de instalaţii cu mai multe centrale termice în cascadă şi anume: sisteme de automatizare, sistem hidraulic de cascadare izolat termic şi tubulatură comună de evacuare a gazelor arse.

Chiar dacă investiţia iniţială în acest sistem de tip cascadă poate fi mai mare decât cea pentru un echipament convenţional, exploatarea ulterioară va aduce economii considerabile de combustibil şi va creşte durata de viaţă a echipamentelor, având în vedere că acestea nu vor funcţiona în mod continuu aşa cum se întâmplă în cazul unui echipament convenţional.

Aparatele vor funcţiona prin rotaţie, gradul de uzură fiind distribuit uniform pe fiecare aparat. Utilizând un astfel de sistem avem garanţia funcţionarii fără întreruperi a instalaţiei, chiar şi în cazul defectării uneia dintre centrale.

Montarea cazanelor termice în sistem cascadă este potrivită pentru orice clădire cu dimensiuni considerabile, iar acest lucru face că în ultima vreme să fie tot mai folosit în şcoli, spitale, grădiniţe, pensiuni şi chiar în blocurile de locuinţe.

Încălzire cu centrale termice Viessmann pentru zonele fără reţea de gaze

Controlul şi reglarea întregii instalaţii poate fi făcută foarte uşor prin internet cu ajutorul noilor aplicaţii pentru dispozitive mobile, tablete sau smartphone.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here