Vilă în stil clasic tradițional trecut prin filtrul contemporaneității

0

Situată pe un teren foarte generos, în apropierea Timișoarei, construcția vilei prezintă un stil clasic, cu multe elemente eclectice. De amenajarea spațiului interior s-a ocupat designerul Corina Săftescu, de la studioul de design cass-design. Aceasta a redat un spirit unitar și relaxant în stil clasic întregii proprietăți. Au fost folosite în acest scop decorații elegante și confortabile, culori calde și materiale textile de calitate.

 • Amplasare: Timișoara
 •  Tipul proprietății: vilă
 • Suprafață teren: 650 m2
 • Suprafață construită: 300 m2
 • Structură: P + E
 • Structură de rezistență: sistem de cărămizi
 • Acoperiș: țiglă ceramică
 • Proiect amenajare: cass-design

AMENAJAREA EXTERIOARĂ

O terasă enormă la intrare este sprijinită de coloane, aducând un aer neoclasic. O soluție tip bovindou de inspirație orientală plasează o parte a salonului cu numeroase ferestre în mijlocul bogatei naturi din grădină. Un mic lan de lavandă te îmbată cu mirosul când este în floare. Vederea care se deschide din salon spre grădină este splendidă, fiind datorată în primul rând combinației de culori albastru-violet-verde.

Intrarea în casă este dominată de o terasă mai mult decât generoasă (50 de metri pătrați) având un pavaj modern. Este locul ideal de petrecere a timpului în sezonul cald. Aici se găsește și un comod mobilier de ședere și socializare din ratan. Terasa este continuată în curte de o por[1]țiune de pavaj și de o peluză. Spre marginea grădinii, în apropierea gardului, sunt amplasați copaci, precum și o vegetație mai înaltă. Este realizată astfel o izolare totală a proprietății și o intimitate pentru întreaga familie.

ATUURILE CASEI:

 •  Grădină, pavaj, peluză
 •  Terasă de 50 m2
 • Construcție: materiale naturale
 •  Interior confortabil și elegant, stil clasic contemporan
 •  Tavane încasetate
 •  Șemineu

ORGANIZAREA CASEI

Posesori ai unui teren desul de larg, proprietarii și-au dorit o casă la fel de generoasă. Aceasta trebuia să asigure un trai confortabil inclusiv pentru generațiile viitoare. Suprafața locuibilă este de 300 de metri pătrați, distribuiți pe parter și etaj. La parter se găsește un open space spațios format din living și dining, în timp ce bucătăria este semideschisă. În holul de intrare ești întâmpinat de un frumos medalion din gresie. Funcțiunile sunt deservite de o baie de serviciu.

Tot aici sunt plasate cămara și garajul dublu. Dorința familiei de a avea un spațiu de retragere și relaxare s-a materializat prin existența unei încăperi dedicate bibliotecii. Debaraua pentru haine este ascunsă în volumul scării. Spațiul de la parter este deschis și fluid, ușile franțuzești deschise oferind posibilitatea de a se privi din oricare loc până în grădină. Ca orice vilă în stil clasic, șemineul nu putea să lipsească din living. La etaj se găsește dormitorul matrimonial deservit de o baie și un dressing, tot aici fiind plasat și biroul. Utilizarea de materiale naturale la construcția casei (cărămidă, țiglă ceramică) asigură un climat plăcut și confortabil la interior.

 

DECORUL DE INTERIOR

Pentru amenajare au fost folosite finisaje de cea mai înaltă calitate. Tavanul de le parter este încasetat. La interior, designerul a adoptat un stil clasic tradițional trecut prin filtrul contemporanului. Rezultatul constă într-un ambient primitor și elegant, însoțit de accesorii și decorații. Printre acestea, farfurii de porțelan, vaze, sfeșnice, veioze, ceramică, bibelouri sau obiecte decorative din cristal. O remarcă specială pentru iluminat.

Aplicele în stil clasic însoțesc numeroasele opere de artă, adăugând culoare și căldură interiorului. Liniile mobilierului sunt simplificate, dar rămân curbele grațioase ce fac trimitere la un stil clasic tradițional, la mobilierul și stilurile de altădată. Fotoliile tapițate cu piele induc o notă de relaxare și confort.

Aceasta, mai ales pentru că sugerează stilul Chesterfield, la fel ca și tapițeria patului matrimonial. Încă o dată, este de subliniat aportul materialelor textile (Mosibel Timișoara) – draperii, perdele, tapițerii – în crearea unei ambianțe cozy. Mobilierul a fost realizat de firma Magnitude din Satu-Mare, iar corpurile de iluminat au fost achiziționate de la Primalighting din Arad.

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here