Villa Les Cèdres, cea mai scumpă casă din lume, a fost vândută

0

Campari Group a ajuns la un acord preliminar pentru vânzarea proprietăţii istorice Villa Les Cèdres (Villa), din Saint-Jean Cap-Ferrat, Franţa, pentru care va obţine o sumă netă de 80 de milioane de euro, dintr-un preţ total de 200 de milioane de euro, a anunţat joi compania, citează News.ro.

Villa, cu o istorie de 188 de ani, care a aparţinut iniţial regelui belgian Leopold al II-lea, a ajuns în proprietatea Campari Group în cadrul preluării Grand Marnier, în 2016, şi a fost scoasă imediat la vânzare, potrivit acordului convenit atunci între părţi pentru achiziţia Société des Produits Marnier-Lapostolle, proprietarul Grand Marnier.

Potrivit protocolului semnat în 2016, a fost înfiinţat un comitet, care include membri ai familiei  Marnier-Lapostolle, vânzători ai Société des Produits Marnier-Lapostolle  şi reprezentanţi ai Davide Campari-Milano, care să se ocupe de toate activităţile necesaree pentru vânzarea vilei la cel mai ridicat preţ şi cât mai curând posibil.

Davide Campari-Milano s-a angajat să plătească acţionarilor Société des Produits Marnier-Lapostolle, pe lângă preţul oferit, un posibil supliment, în eventualitatea vânzării Villa în anumite condiţii. În special, suplimentul de preţ este egal cu diferenţa între preţul net de vânzare al Villei şi o valoare convenită de 80 de milioane de euro, care va fi reţinută de Davide Campari-Milano.

Dreptul la suplimentul de preţ va fi încorporat într-un titlu financiar care va putea fi tranzacţionat la Euroclear France. Plata va fi realizată cu respectarea reglementărilor franceze.

Preţul de vânzare al Villa, potrivit acordului preliminar, este de 200 de milioane de euro, din care Campari Group va reţine 80 de milioane de euro, în concordanţă cu termenii ofertei descrise.

Prin această tranzacţie, se încheie practic vânzarea de active inclusă în achiziţia Grand Marnier.

Villa este o reşedinţă de lux de 188 de ani, cu o suprafaţă de 1.672 de metri pătraţi şi un teren de 14 hectare, o combinaţie unică de istorie, lux şi poziţie de prim rang, pe coasta Saint-Jean-Cap Ferrat din sudul Franţei.

Construită în 1830, proprietatea a aparţinut regelui belgian Leopold al II-lea şi a fost achiziţionată de familia Marnier-Lapostolle în 1924.

Timp de aproape 100 de ani, familia a construit şi îngrijit una dintre cele mai frumoase grădini botanice din lume.

Proprietatea a ajuns în portofoliul Campari Group prin intermediul  preluării Société des Produits Marnier-Lapostolle, în 2016, şi a fost scoasă la vânzare ca activ non-strategic pentru compania producătoare de băuturi spirtoase.

Incluzând suma netă de 80 de milioane de euro din vânzarea Villa, Campari Group va obţine din vânzarea de active fără importanţă strategică ale Grand Marnier un total de 173 de milioane de euro.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here