World Education Fair, târgul unde sunt așteptați cei care vor să facă studii în străinătate

1

Cei care doresc să facă studii în străinătate vor avea ocazia să discute cu reprezentații a 90 de instituții de învățământ despre oferte la cel mai important târg educațional al anului, World Education Fair (WEF).

„Am venit în întâmpinarea părinților și copiilor care sunt interesați de studiile în afara țării”, a spus Ana Maria Papp, manager Departament Universități, IntegralEdu.

La WEF, care se va desfășura în acest week-end la hotelul Radison Blu, tinerii care vor să urmeze programe de licență, master sau MBA în străinătate vor avea la dispoziție informațiile „direct de la sursă, inclusiv cele legate de burse de studii și împrumuturi”, a mai spus Papp.

În prezent, sunt peste 45.000 de tineri români care studiază în străinătate, numărul fiind în creștere cu circa 20% pe an. Conform IntergalEdu, cele mai căutate domenii universitare de studiu de către români sunt IT, business management, media și comunicare, management hotelier și inginerie.

Din punct d vedere geografic, Marea Britanie este cea mai căutată țară pentru studii în străinătate, fiind urmată de Olanda și Danemarca.

Practic, orice tânăr, chiar și dacă a luat note mici la Bacalaureat, poate să facă studii în străinătate, facultățile vestice nemai fiind dedicate celor cu note mari sau posibilități materiale consistente.

De exemplu, în Marea Britanie, taxele de școlarizare pot ajunge la 9.000 de lire pe an, dar pot fi acoperite în întregime prin împrumuturi acordate de stat, iar criteriile de eligibilitate sunt ușor de atins. Chiar dacă procesul de acordare este mai greoi, condițiile de rambursare sunt rezonabile. Astfel, studentul va putea să înapoieze creditul doar după ce termină studiile și salariul ajunge la un anumit nivel, indiferent dacă lucrează în Marea Britanie sau în România. În același timp, dacă după 30 de ani de muncă, salariul studentului împrumutat nu atinge nivelul minim stabilit, atunci datoria îi este anulată.

Ciprian Lucaci este un tânăr român care studiază Hospitality Management la Universitatea din Portsmouth, iar cheltuielile le acoperă dintr-un împrumut acordat de statul britanic, de care „s-a ocupat IntegralEdu.

„Am plecat (din România – n.r.) pentru că am vrut să fiu un student respectat”, a spus Lucian.

La World Education Fair va fi cea mai completă oferă de tabere educaționale pentru copii și tineri de toate vârstele, dar și pentru adulți.

CITEȘTE ȘI

Cum identifici cea mai bună profesie pentru copilul tău?

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here