Cum identifici cea mai bună profesie pentru copilul tău?

1

Să fii părinte e o meserie grea și o provocare continuă, dar și să fii copil în ziua de azi este extenuant. Mai ales când se apropie vârsta de 18 ani, vârsta întrebărilor. “Ce fac mai departe?” „Încotro o apuc?” Dincolo de problemele pe care părinții le întâmpină în relația cu copiii rebeli la acesta vârstă, mai există și problema viitorului acestora. Ca părinte, este evident că îți dorești ceea ce este mai bun pentru copilul tău în ceea ce privește viața lui, de care va depinde și alegerea profesiei. Dar dacă ajungi să fii prea subiectiv în ghidarea copilului sau, și mai rău, nu știi spre ce să-l îndrumi? Îl vezi dezorientat, vrei să-l ajuți și nu poți. Sentimentul de neputință este cel mai cumplit lucru de îndurat atunci când vine vorba despre copilul tău. Dar lucrurile nu sunt chiar atât de negre.

CasoTeca a discutat pe această temă cu consultanții de la IntegralEdu, cel mai mare furnizor de soluții educaționale din România pentru cei care vor să studieze în afara țării. Specialiștii de la IntegralEdu spun că ar fi ideal ca părinte să începi să îți pui întrebările “existențiale” împreună cu copilul tău, încă din clasa a 9-a sau a 10-a. Dacă nu reușiți să găsiți răspunsuri împreună, atunci un consultant educațional extern vă poate ajuta foarte mult. Mai ales dacă în discuțiile cu copilul s-a pus vreodată problema ca acesta să meargă în afara țării la studii. Numărul copiilor care merg să studieze în străinătate crește considerabil de la an la an. Și asta pentru studiile în străinătate nu mai sunt prohibitive. Adică doar pentru cei care își permit sau sunt brilianți. Acum ofertele universităților din afară sunt adaptate pentru toate categoriile de elevi, plus că sunt și o sumedenie de burse care pot fi accesate.

Cu ce se ocupă un consultant educațional și unde îl găsim?

Vorbeam mai sus despre consultantul educațional. O categorie de specialiști care ia avânt în țara noastră, mai ales odată cu creșterea ofertelor universităților din afara țării pentru tinerii din România. Problema este că acești consultanți nu se găsesc pe toate drumurile, iar ei trebuie căutați la instituții care experiență bogată în zona educațională.

Un astfel de loc este IntegralEdu, considerat în piața educațională ca cel mai important consultant pentru studii în afara țării. Aici poți găsi specialiști cu care copilul tău poate discuta pentru a-și identifica cea mai apropiată zonă profesională, de modelul său structural și social. Iar specialiștii de aici lucrează cu instrumente de scanare și îndrumare dezvoltate de universități prestigioase din Marea Britanie.

Este puțin probabil ca după întâlnirile cu IntegralEdu, să nu identificați o zonă de canalizare educațională pentru copil, care să conducă într-un final la îmbrățișarea unei profesii. Că faceți acest exercițiu la 15 sau la 18 ani, acesta este esențial dacă aveți un copil care intenționează să studieze la o universitate din străinătate, fie ea din Marea Britanie, Germania, Elveția, țările baltice sau SUA. În plus, o astfel de discuție cu un consultant de la IntegralEdu este gratuită și nu poate decât să vă ofere informații obiective și cu adevărat valide în ceea ce privește traseul educațional al copilului. După identificarea zonei de interes, consultantul vă va ajuta să depistați cea mai potrivită instituție de învățământ atât în funcție de resursele materiale, cât și de background-ul educațional al tânărului care dorește să plece în afară la studii.

alegere cariera 1

Dar dacă revenim la întrebarea din titlu, atunci trebuie să știți că cea mai bună profesie pentru copil este aceea pe care și el o îmbrățișează și nu neapărat cea pe care și-o dorește părintele. Discuțiile cu consultanții educaționali și testele efectuate de aceștia pot identifica răspunsuri, însă nu este suficient. Ca părinte de copil care dorește să se studieze în străinătate, pentru a urma o profesie cu șanse mari la angajare, atunci va trebui să vă informați din timp cu privire la oferta educațională internațională.

Pentru a nu pierde foarte multe ore cu căutările, cea mai eficientă cale în a te menține informat este conectarea la un hub educațional cum este cel dezvoltat de specialiștii IntegralEdu. Informații puteți găsi atât pe site-ul lor www.integraledu.ro , cât și prin abonarea la newsletterele transmise periodic de aceștia. Mai mult decât atât, este esențială participarea la târgurile unde vin cele mai prestigioase instituții de învățământ din lume pentru a-și prezenta ofertele educaționale. Unul dintre aceste târguri se va organiza în week-endul 20-21 februarie la Hotel Radisson Blu, București, unde participă 70 instituții de învățământ din străinătate.

Evenimentul din București continuă la Constanța pe 23 februarie și la Craiova pe 25. Consultanții de la IntegralEdu propun vizitatorilor un concept revoluționar sub emblema “Educație 360”, despre care puteți găsi informații mai multe pe www.worldeducation.ro.

Ce este Educația 360 și cum se manifestă?

Specialiștii în educație de la IntegralEdu propun pentru prima dată în România un concept de informare revoluționar pentru părinți, copii și tineri, interesați de studii în străinătate. Experiența internațională de 24 ani, din care 7 în România, i-a condus pe cei de la IntegralEdu la concluzia că, în condițiile în care într-o familie există un copil care tinde să aibă o experiență de studii în afara țării, atunci traseul educațional al acestuia să aibă la bază o viziune complexă care să-l pregătească din timp pentru acest pas, fie că vorbim despre studii liceale, universitare sau postuniversitare. Astfel, pentru a se familiariza cu mediul extern și cu limba de studiu el poate participa la așa numitele tabere educaționale.

Los Angeles (Marymount)-small

După ce copiii participă la tabere educaționale in afara țării, adaptarea la mediul liceal sau universitar de acolo se va face mult mai ușor. De asemenea, cresc șansele de eligibiltate. Ei bine, tot acest concept se regăsește transpus în evenimentul de la Radisson Blu din București, în week-end-ul 20 – 21 februarie, și în edițiile din Constanța și Craiova.

Vizitatorii vor avea ocazia să discute cu reprezentanți ai celor mai prestigioase universități, centre de limbi străine și licee din lume. În plus, aceștia vor găsi la World Education Fair cea mai completă oferă de tabere educaționale pentru copii și tineri de toate vârstele, dar și pentru adulți. Mai mult, organizatorii spun că au pregătit oferte excepționale de tabere educaționale care pot fi rezervate direct la târg. Participarea la târg este gratuită și se face online aici.

 

PUB: Un Panasonic UltraHD curbat are o reducere fabuloasă de 2250 lei pe eMAG. Vezi si tu despre ce vorba

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here