Zbor lung cu avionul: cum să te odihnești și să eviți tulburările de somn

0

Zborurile lungi pot fi obositoare și îți pot afecta somnul, însă există anumite metode care te pot ajuta să te odihnești și să minimizezi tulburarile de somn. Află care sunt recomandările specialiștilor pentru un zbor cu avionul lipsit de stres, dar și un somn odihnitor.

Locul potrivit

Alegerea locului în avion poate face o mare diferență în ceea ce privește confortul și calitatea somnului. Un loc la fereastră este recomandat dacă dorești să dormi pentru că nu vei fi deranjat de alte persoane care doresc să se ridice.

De asemenea, evită, pe cât posibil, locurile din apropierea toaletei. Acestea pot fi zgomotoase și aglomerate, ceea ce îți va perturba somnul.

Pregătirea pentru somn

Pregătirea pentru somn este esențială pentru a te odihni bine pe durata zborului, iar aceasta începe încă de acasă. Asigură-te că porți haine lejere și îmbracă-te în straturi, astfel încât să te poți adapta în funcție de temperaturile variabile din avion.

Vezi și: Produse de frumusețe pe care trebuie să le ai la tine în călătorii. 10 produse pe care trebuie să le iei cu tine oriunde te duci

De asemenea, ai grijă să îți împachetezi propriul kit pentru somn. Acesta poate include o pernă de călătorie, o mască pentru ochi și dopuri pentru urechi sau căști cu functie de anulare a zgomotului. Caștile te pot ajuta și să asculți muzică relaxantă, ASMR-uri sau podcastul tău preferat.

Hidratarea

Deshidratarea este o problemă comună în timpul zborurilor lungi, iar aceasta poate afecta calitatea somnului. Bea multă apă, chiar și atunci când nu simți neapărat că îți este sete și evită băuturile alcoolice și cafeaua, deoarece acestea pot contribui la deshidratare și pot impacta negativ somnul.

De asemenea, este recomandat să folosești si o cremă hidratantă, deoarece pielea ta poate deveni uscată de la aerul condiționat, ceea ce îți va crea disconfort.

Adaptarea la fusul orar

Un aspect important al zborurilor lungi este adaptarea la noul fus orar. Pentru a face cât mai ușoară această tranziție, este recomandat să te expui la lumină naturală cand ajungi la destinație. Petrece cât mai mult timp în aer liber pentru a-ți regla ceasul biologic și evită somnul prelungit pe timpul zilei. Practic, dacă ajungi la destinație în timpul zilei, trebuie să încerci să stai trează până la ora locală de culcare pentru a te adapta mai ușor.

Mișcare

Orele lungi petrecute în avion pot afecta circulația sângelui, astfel că este recomandat să faci puțină mișcare. Din când în când, ridică-te și plimbă-te pe culoar. De asemenea, folosește cirapi de compresie, care previn umflarea picioarelor.

Sursa: andreearaicu.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here