Zece idei pentru folosirea spaţiului de pe hol

0

Prea mare, prea mic, prea lung, prea îngust. Holul unui apartament, dar şi al unei case, poate avea diferite forme. CasoTeca îţi prezintă zece idei pentru folosirea spaţiului de pe hol care te vor ajuta.

Cea mai simplă metodă de a folosi holul este de a amplasa o bibliotecă. Spaţiul de pe hol nu va mai fi simplu şi va crea astel o atmosferă confortabilă. Şi nici nu vei mai umple camera de zi cu numeroasele cărţi pe care le-ai strâns de-a lungul anilor.

idei pentru amenajare hol10

Ai prea multe plante şi simţi deja că nu poţi face faţă? Ei bine, dacă ai o fereastră lângă uşa de la intrare, încearcă această idee. Aranjează o mini grădină şi foloseşte oglinda pentru mai mult spaţiu.

idei pentru amenajare hol8

Doamnele şi domnişoarele vor fi încântate de această idee! Mai ales cele care au făcut o pasiune pentru pantofi! Dulapurile de la IKEA pentru depozitare pantofilor sunt înguste şi proiectate pentru dormitor sau pentru debara, însă le poţi pune şi pe hol, unde sunt mai accesibile.

idei pentru amenajare hol7

În cazul în care holul este mai lat iar suprafaţa permite, atunci se poate amenaja şi o zonă de relaxare, cu ajutorul unei bănci construite şi a pernelor. Acest hol face accesul spre baie, iar holul nu mai este unul anost. Iar dacă ai mai mulţi invitaţi, nu vor aştepta în picioare în rând la baie.

idei pentru amenajare hol6

Dacă locuinţa ta nu are un loc special pentru depozitarea pantofilor, a hainelor, a ghiozdanelor şi a altor obiecte, atunci orientează-te spre un model de dulap precum cel din imaginea de mai jos. Astfel, lucrurile nu vor mai sta împrăştiate în holul de la intrare.

idei pentru amenajare hol5

Da, poate că nu ţi-a trecut prin cap să pui pe hol toate condimentele şi produsele pe care le foloseşti la gătit, atunci când vrei să-ţi impresionezi prietenii. Dacă eşti un bucătar amator cu aspiraţii, atunci această idee ţi se potriveşte. Pe rafturi de lemn poţi amplasa borcanele cu paste, făină, zahăr sau condimentul acela special care ţie îţi place să-l foloseşti cel mai mult. În plus, toate condimentele vor aduce un plus de culoare unui perete de pe hol care nu avea personalitate.

idei pentru amenajare hol4

Dacă îţi doreşti o bicicletă (sau ai deja una!) dar nu au ai la dispoziţie prea mult spaţiu de depozitare, atunci cumpără suporturi din metal pe care le poţi pune pe un perete, unde poţi atârna bicicleta.

idei pentru amenajare hol3

Amplasează un birou îngust, cu un scaun mic şi agaţă suporturi pentru depozitarea facturilor. Aici poţi să-ţi faci calculele liniştit/ă. Pentru puţin stil, adaugă şi un panou pentru bileţele.

idei pentru amenajare hol2

Dacă ai o mică nişă lângă dormitor, amenajează un mic cuier unde îţi poţi expune rochiile şi tunicile cu motive florale, prea frumoase pentru a sta închise în dulap. În plus, sunt şi uşor de găsit şi nu mai pierzi timp căutându-le.

idei pentru amenajare hol

Dacă ai farfurii vechi, de la străbunica, sau pur şi simplu farfurii decorative sau obiecte din ceramică cu valoare sentimentală, ai putea amenaja un mic spaţiu pentru a le expune. Şi nici nu-ţi vor sta în cale.

idei pentru amenajare hol9

Sursa foto: House Beautiful 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here