Zonele din Bucureşti unde sunt apartamente de lux

0

Numărul apartamentelor rezidenţiale premium livrate în zona de nord a Capitalei în perioada 2014-2015 este de aproximativ 200 de unităţi. Cele mai multe apartamente au fost finalizate în zona Floreasca, cu 32% din total, urmată de zona Herăstrău, cu 25% din total. CasoTeca îţi spune care sunt zonele din Bucureşti unde sunt apartamente de lux.

Proiectele aflate în construcţie la finalul anului trecut arată că în următorii doi ani, circa 550 de apartamente premium vor fi livrate în partea de nord a oraşului. Spre comparaţie cu numărul de apartamente de lux finalizate în perioada 2014-2015, creşterea este semnificativă: 175%.

Zonele din Bucureşti unde sunt apartamente de lux

Cele mai active zone din punct de vedere al construcţie de apartamente premium sunt Herăstrău, Aviaţiei şi Floreasca. Locaţiile care înregistrează o activitate scăzută de dezvoltare sunt Dorobanţi, Aviatorilor şi Kiseleff, arată un studiu realizat de compania de consultanţă imobiliară DTZ Echinox. În aceste zone, disponibilitatea terenurilor este destul de limitată, iar un număr considerabil de clădiri sunt încadrate în categoria „monument istoric”.

Per ansamblu, în Dorobanţi, Aviatorilor şi Kiseleff, numărul total de apartamente premium programate a fi finalizate în 2016-2014 reprezintă doar 9% din stocul total de unităţi programate pentru livrare în această perioadă.

Marea majoritate a proiectelor aflate în construcţie oferă apartamente cu două sau trei dormitoare. Luând în calcul toate unităţile rezidenţiale premium programate pentru finalizare în următorii doi ani, un procent de 60% este reprezentat de aceste tipuri de unităţi.

Zonele din Bucureşti unde sunt apartamente de lux

Comparând stocul apartamentelor premium livrate în ultimii doi ani cu cele aflate în construcţie, se poate observa o schimbare a acelor din urmă în ceea ce priveşte suprafaţa medie construită. Acest lucru este valabil, în special, pentru apartamentele cu două sau trei dormitoare. Dacă în perioada 2014-2015 suprafaţa construită a unui apartament cu două dormitoare varia în medie între 90-170 de metri pătraţi, în perioada 2016-2017 acestea vor avea în medie 90-150 de metri pătraţi. În cazul apartamentelor cu trei dormitoare, suprafaţa construită în ultimii doi ani a fost de 150-300 metri pătraţi. În cazul proiectelor aflate în construcţie cu dată de finalizare în 2016-2017, suprafaţa construită a apartamentelor va fi de 120-290 metri pătraţi.

Zonele din Bucureşti unde sunt apartamente de lux

Zona Primăverii înregistrează cel mai ridicat preţ mediu de vânzare pe metru pătrat construit – 3.500 de euro, plus TVA, în timp ce în zonele Aviaţiei, Herăstrău şi Floreasca, preţul mediu de vânzare variază între 1.800 şi 1.950 de euro pe metru pătrat, plus TVA.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here