3 moduri geniale de a decora un balcon / Costuri amenajare

0
balcon logie

Un apartament este, adesea, o cutie de beton fără piscina, nu mai vorbim de o mică cascadă 🙂 Totuși, dacă spațiul tău vine cu un balcon, bucură-te! Așa ajungi să ai propria ta ”felie” de aer și cer liber, dar pentru a te simți ca în grădină, trebuie personalizat exact pe gustul tău.

Vezi și Purificatorul de aer te ajută să ții sub control alergiile sezoniere

Noi avem 3 modalități în care iți poți personaliza balconul, tu ți-o alegi pe care ți se potrivește, atât ție, cât și balconului tău!

Balcon mic, la parter

1. Dacă ai un balcon mic și mai este situat și la parter sau la un etaj inferior, e bine să-l izolezi de ochii lumii, mai ales dacă-ți place să stai dezbrăcat în casă.

Sigur, poate vrei să faci amor în aer liber, deci e clar că trebuie să construiești o barieră solidă între tine și lume.

balcon mic, la parter

În cazul ăsta trebuie să folosești lemn de brad, e cel mai ieftin, dar e important ca lemnul să se regăsească și pe jos. Pardoseala din deck de lemn sau scândurile bine lustruite este tot una!

Ai grijă să mobilezi balconul cu o mică canapea, confortabilă, dar și cu flori.

Costul unui astfel de ”proiect”, dacă-l faci singur, este de maxim 5000 de lei, dar așa ai grădina ta de primăvară, vară sau început de toamnă!

Balcon mare, dar toată ziua la soare

2. E o binecuvântare să ai apartamentul scăldat în soare. Dar cine are și balconul la soare, știe că vara este destul de greu să stai la o cafea sau să crești o plantă din cauza căldurii.

Deci, trebuie protejat. Cel mai bun mod de a-l proteja un balcon pe sud este cu un gard de bambus, sau o rogojină care să îi confere ți un aspect rustic. Dacă la bază pui și câteva ghivece cu iederă, în timp vei avea un gard verde excelent.

Sfat! ar fi bine să dai cu ulei de in peste bambus, asta pentru a-l proteja de intemperii.

balcon mare, la soare

Altfel poți să cât de inventiv vrei: luminițe cu încărcare solară, plante agățate de tavan, chiar și o canapea generoasă pe care chiar poți dormi vara!

Costul nu este exorbitant, nu ar trebui să sari de 6-7000 de lei!

Vezi și Idei de flori cățărătoare pentru grădină și balcon

Balcon logie

3. Dacă balconul este o logie, adică are pereți și în stânga, și în dreapta, evident, și tavan, atunci poți să-l decorezi exact ca pe camera de care ai nevoie atunci când îți vin musafiri care rămân peste noapte.

balcon logie

Nu este necesar să în și închizi cu termopan…

Pereții trebuie neapărat vopsiți, poate într-o nuanță diferită de cea a pereților din casă.

Adeplast, de exemplu, are lavabila și culorile potrivite. Dat fiind că în anotimpul rece e umezeală, poți folosi o lavabilă de exterior…

Altfel, este ok să folosești perdele diafane, tablouri și corpuri de iluminat colorate.

Trebuie să nu uiți de canapea, poate, dacă e loc, ai pute integra și un fotoliu și o masă.

Costul se apropie de 10 mii de lei, dar merită toți banii!

Spor la bricolat! Așteptăm foto cu ce ați realizat, chiar dacă nu v-am inspirat noi 🙂

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here