4 metode de a obține mai mult spațiu într-un apartament mai mic

1

Într-o societate în care prețurile din domeniul imobiliar cresc vertiginos de la an la an chiar și în orașe lipsite de perspective economice, apartamentele mici au devenit o normă pentru marea majoritate. Pe fondul scumpirilor de care se tem inclusiv state cu multiple repere de stabilitate, nu este de mirare apetitul pieței pentru spații de dimensiuni relativ reduse. Pentru ca utilul să îmbrățișeze în mod fericit esteticul, locatarilor nu le rămâne decât să caute cele mai potrivite variante în materie de design interior, astfel încât orice apartament mic să devină suficient de încăpător și primitor.

Cum poți obține rezultate incredibile într-un spațiu restrâns? Urmărește rândurile de mai jos pentru a descoperi câteva idei bune de pus în practică.

Adoptă un stil minimalist.

Născut din necesitatea de a oferi un confort sporit chiar și celor care nu își permit spații locative mari, dar și ca reacție la designul interior încărcat, stilul minimalist a devenit atât de popular, în special în rândul celor tineri, încât este aproape norma în orice tentativă de realizare a unui design interior pentru un spațiu mic.

Practic, stilul minimalist este definit de:

  • prezența unor corpuri de mobilier strict necesare, cu forme geometrice simple;
  • lipsa accesoriilor sau a corpurilor de iluminat de dimensiuni mari sau în forme complexe;
  • prezența cvasi-totală a culorilor neutre – alb, negru, gri, pasteluri guvernate de monocromie.

Schimbarea ușilor – secretul unui design de interior inteligent

Cu siguranță te-ai obișnuit cu ușile din spațiul locativ, care s-au potrivit cu designul gândit la un moment dat. Acestea, însă, au nevoie de spațiu pentru a fi deschise, ceea ce înseamnă consum suplimentar de centimetri.  

Pentru a te elibera de asemenea inconvenient, poți alege dintre ofertele pieței de profil – de exemplu, sisteme de uși glisante de la Unicspot.ro, create pentru optimizarea zonelor de tranzit, oferind astfel senzația de spațiu mai mare

Ușile culisante îți asigură beneficii clare:

  • se integrează foarte bine în stilul modern de decorare a spațiilor locative;
  • nu au nevoie de spațiu suplimentar pentru mecanisme sau pentru operare;
  • asigură o luminozitate superioară;
  • oferă posibilitatea de circulație mai bună – atât a aerului, cât și a persoanelor.

Optează pentru canapele extensibile.

Pentru a beneficia de cât mai mult spațiu util pentru activitățile de peste zi, o idee practică excelentă este instalarea unei canapele extensibile de calitate în locul patului fix. În mod surprinzător, poate, canapelele extensibile excelează la capitolul confort, atât în timpul zilei, dar mai ales folosite ca pat și principalul avantaj pe care îl oferă este un spațiu impresionat în dormitor sau camera de zi. Sunt proiectate pentru a rezista unei utilizări intense pentru foarte mulți ani, beneficiază de garanție și, cel mai important, mecanismele pentru rabatarea șezutului sau a spătarului pot fi înlocuite foarte ușor.

Folosește spoturi în loc de lustre sau candelabre.

Dacă ești abia la începutul renovării unui apartament de dimensiuni reduse, o idee excelentă este să discuți cu electricianul, în sensul realizării unor sisteme de iluminat independente pentru fiecare cameră. Acestea pot fi compuse din mai multe spoturi sau grupuri de spoturi cu acționare independentă. Marele avantaj al unei astfel de abordări este posibilitatea de a controla eficient, chiar și de la distanță, cantitatea și direcția din care vine lumina artificială. De asemenea, este important și faptul că eviți cheltuieli cu lustre sau alte corpuri de iluminat. În plus, în cazul spoturilor, becurile sunt de generație nouă, cu un consum redus de energie electrică și o durată de viață mult mai mare decât în cazul becurilor clasice.

Este posibilă, așadar, cu puțină imaginație și cu alegeri înțelepte, transformarea unui spațiu aparent imposibil de mic într-o locuință confortabilă nu doar pentru un locatar, ci și pentru o familie. Acesta poate fi un demers realizabil, mai ales în condițiile în care piața de bricolaj, mobilă și accesorii propune în fiecare an oferte din ce în ce mai diversificate.



un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here